Statsadvokaten har tiltalt en mann i 20-åra fra Sunnmøre for alvorlig mishandling av en tidligere samboer: En kveld i juni i fjor skal mannen, etter først å ha kalt kvinna han bodde sammen med ting som hore, ekkel og skitten, blant anna ha slått henne, holdt henne nede og spytta på henne, som svar på ropene hennes om hjelp ha stukket fingrene sine bak i halsen hennes, og dratt henne etter beina inn igjen, da hun forsøkte å flykte ut soveromsvinduet.

Trua med skyte seg selv

Undervegs skal mannen både ha trua med å skyte seg selv, ekssamboeren og familien hennes og på et tidspunkt også ha henta en kniv, skåret seg i handa – og holdt denne over ansiktet til kvinna slik at det dryppa blod på henne.

Mannen er også tiltalt for å ha opptrådt aggressivt og truende overfor en anna person samme kveld, og i tilknytning til dette også for skadeverk og tilgrising av eksteriør på boligen til vedkommende.

Brudd på våpenlova

Det siste punktet i tiltalen har med brudd på våpenlova å gjøre: Samme kveld som mishandlinga skal mannen ha hatt ei pumpehagle og et salonggevær i leiligheta han leide, uten at disse var forsvarlig nedlåst. Sluttstykkene var ifølge tiltalen heller ikke atskilt.

Strafferamme inntil seks år

Alvorlig mishandling i nære relasjoner straffes med fengsel i inntil seks år.

Rettssaka skal etter planen starte i Sunnmøre tingrett 27. november.

Mannen ble pågrepet etter hendelsen, men ikke framstilt for varetektsfengsling.