De rundt 140 ansatte på Longva ble informert om dette på et møte torsdag ettermiddag.

– Håper å unngå permitteringer Nedgang i arbeidsmengden ved Rolls-Royce Marine Longva nå før jul

Enige med fagforeningen

– Ledelsen er blitt enig med fagforeningen om en ordning på firedagers uke i fem uker, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk i Rolls-Royce Marine til Smp.no.

– Nedgangen i arbeidstiden til fire dagers uke skal gjelde i ukene 49,50, 51 og 1 og 2. Ikke i uke 52.

Partene er også blitt enige om at de som har fleksitid og feriedager til gode kan benytte det slik at det blir minst mulig reduksjon på lønna, sier hun.

– Longva har hatt fem stykker i permittering en periode i høst, og disse vil fortsatt være permittert fram til ut uke to neste år. Nå blir det altså ikke flere permitteringer men det innføres en ordning med firedagersuke som fagforening og arbeidsgiver er blitt enige om på grunn av lavere aktivitet en periode rundt jul.

Ordreboka ser grei ut

– Betyr det at en regner med at aktiviteten skal ta seg opp igjen?

– Slik ordreboka ser ut ser det jevnt og greit ut framover. Det er ganske normalt med slike svingninger i vår industri.

I Brattvåg markerte de nylig med kake på grunn av positiv ordretilgang.

En liten oppgang på skipsutstyr

Det er en liten oppgang i markedet på skipsutstyr og det ser ut til at vi er med på den oppgangen. Det er ikke noen garanti for at det ikke vil være variasjon i arbeidsbelastningen framover. Men det ser bra ut nå, så vi krysser fingrene, sier Anette Bonnevie Wollebæk.

På Longva bekrefter klubbleder Kyrre Aasen Rogne i Fellesforbundet informasjonen fra Bonnevie Wollebæk. Han forteller at de fleste ansatte er organisert enten i Fellesforbundet eller Forbund for ledelse og teknikk (FLT).

– Har det hendt tidligere hendt tidligere at der har redusert arbeidsuka med en dag?

– Ja, for noen år siden gjorde vi det i stedet for permittering. Men da var det snakk om et par måneder. Vi er i et marked der det går opp og ned, påpeker Aasen Rogne.