– Ålesunderne er helt tydelig opptatt av planene på Øvre utstillingsplass. Det er ikke ofte Servicetorget på rådhuset går tomme for papirutgavene av en reguleringsplan.

Åpent møte

Det sier overarkitekt Gudmund Hoel på plan- og bygningsavdelinga i Ålesund kommune. I kveld inviterer kommunen og utbyggerne til åpent møte om både badeland, boligblokk og fjellheis.

– Andre Klevberg fra Invit Arkitekter AS skal informere om planforslaget på vegne av utbyggerne, mens jeg skal orientere om den kommunale delen av dette prosjektet, sier Hoel.

Og både kommunen og utbyggerne vil gjerne ha spørsmål og innspill fra byens borgere.

Ute på høring

Forslaget til reguleringsplan for Øvre utstillingsplass ble lagt ut på høring denne uka, og fram til 30. desember er det mulig å sende innspill og merknader til planen.

– Reguleringsplanen ligger på nettsida til kommunen, og der kan det også sendes inn merknader. Selv om flere enn vanlig vil ha papirversjonen av denne planen, håper vi at flest mulig bruker nettet, sier Gudmund Hoel.

Positive politikere

Badelandplanene har aldri vært så nær en realisering som nå. Men fortsatt er ikke spørsmålet rundt tomtekjøpet helt avklart, og reguleringsplanen må selvsagt godkjennes før spaden kan settes i jorda. Men signalet fra politikerne i Ålesund har vært entydige: Dette vil vi ha.

Sunnmørsposten vil selvsagt være til stede på møtet i kveld, og vi kommer til å opprette en såkalt liveblogg på smp.no der leserne kan komme med kommentarer og spørsmål undervegs.

Vi kan også ta imot spørsmål om badelandplanene i formiddag og bringe dem videre til utbygger og kommune. Send dem på epost til redaksjonen@smp.no og skriv «badeland» i emnefeltet.

Fram til 30. desember er planforslaget for Øvre utstillingsplass ute på høring. Foto: Invit Arkitekter
Utsnitt fra et gammelt postkort med stallane og Nørvøy-skolen. Foto: Postkort