Ingen dokumentasjon

I rapportene til tingretten går det fram at Hallaråker har opplyst at Network Administration eier en eiendom på 1000 mål i Camocim i Brasil, som er regulert til næringsformål. En landbrukstakst skal ha anslått verdien til 13 millioner kroner, men bostyrer har ikke fått noe dokumentasjon på at selskapet faktisk eier eiendommen.

Overfor bostyrer i 180 Grader har Hallaråker fortalt at selskapet eide 10 prosent i et brasiliansk konsortium, men at eierskapet ikke er formelt registrert. Bostyrer har ikke fått nærmere opplysninger om det angivelige eierforholdet.

Ikke politianmeldt

Bobehandlingen i Network Administration ble innstilt i november, mens saka med 180 Grader ble avsluttet i sommer.

Ingen av bostyrerne foreslo konkurskarantene, og tross manglende regnskapsføring, ble det konkludert med at de straffbare forholdene var så pass beskjedne, at det ikke ble anbefalt at politiet etterforsket sakene. Sluttrapporten for Network Administration er likevel oversendt til politiet.

Lite verdier

I 180 Grader AS kom det kun inn ett krav, som senere ble trukket fordi kravet var blitt betalt. 210 kroner på en bedriftskonto ble overført til boet. Det skal ikke ha vært reell aktivitet i selskapet siden 2011.

I Network Administration-konkursen var det meldt inn krav på knappe 160.000 kroner, men det ble ikke funnet verdier som kom kreditorene til gode. Drøyt 10.000 kroner som stod på en konto, ble overført til boet.

Da bobehandlingen ble innstilt i slutten av november, ble Hallaråker gitt fri rådighet over de øvrige midlene i boet. Etter det Sunnmørsposten forstår, dreier dette seg om radioutstyr som er brukt som tinginnskudd for aksjekapital.

– Skulle forvalte verdier

Sunnmørsposten fikk torsdag ikke anledning til å stille spørsmål til Hallaråker om saken, men i en epost skriver han at de to selskapene ble opprettet for å forvalte verdier i Brasil for norske aksjonærer.

– Siden det viste seg å ikke være nødvendig å beholde disse to selskapene, vil aksjeeierne her bli kompensert for sine aksjer i våre brasilianske selskap, skriver voldingen.