Internasjonale Grüne Woche 2018 (IGW) arrangeres i Berlin mellom 19. – 28. januar og er en av verdens største messer for mat, gartneri og landbruk.

Mat og natur trekkplaster

Her skal matinteresserte fra hele verden få smaken på fjord og fjell, oppleve mangfoldet og virkelig få øynene opp for at maten i vår regionen også er en reise verdt i seg selv.

– Det vakre fjordlandskapet, som er internasjonalt kjent og som har fått Unesco-status, byr på matopplevelser i verdensklasse.

Her bugner det av førsteklasses råvarer som fisk og sjømat fra de rene fjordene, hjort og sau som har beitet i de bratte liene, oster ystet på støl, frodige epletrær og sprudlende sider, sier Dirk Kohlmann, assisterende landbruksdirektør ved Fylkesmannen i Hordaland i en pressemelding. Han leder styringsgruppen for Fjord Norge.

20 aktører

Fjord Norge  består av fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal og er én av tre utvalgte regioner som drar til landbruks- og matmessen i Berlin i januar. De tar med 20 aktører innen mat og reiseliv for å vise hva regionen kan by på av matopplevelser.

En av verdens største

Dette er 83. gang messen arrangeres. Internasjonale Grüne Woche er en av verdens største messer for mat, gartneri og landbruk.

På nasjonale stands presenteres matkulturer fra nærmere 60 land. Totalt deltar over 1,600 utstillere med over 100,000 produkter fra hele verden. Det ventes rundt 450 000 besøkende.

Norge deltar på messen for 31. gang i 2018.

Nettverksbygging

Frem mot messen i januar samles deltakerne fra Fjord Norge til smaksverksted for å forberede hvilke smaksprøver som skal selges på messen. Her dannes både nettverk og nye samarbeid, og det fortsetter når de kommer på messen og møter aktører fra de andre regionene.

Deltagere fra Møre og Romsdal:

Kami Skotholmen, Brubekken Gardsmeieri, Drågen Smokehouse, Romsdalsgårdene, Smia Mett og Go.

Deltagere fra Sogn og Fjordane:

Hjørnevikbua restaurant, Reksta Villsau, Marås HjortOpplev Undredal, Svanøy Røykeri,

Deltagere fra Hordaland:

Utne Hotel, Alde Sider, Tekslo Seafood, Myrdal Gard, Voss Gardsslakteri,

Deltagere fra Rogaland:

Lothes Mat og Vinhus, Energihotellet, Nyyyt AS, Fjordfegarden, Grønvik Gard,