Det sier Tina Steinsvik Sund, nyvlagt styreleder i Helse Midt-Norge. Pressen fikk torsdag møte Sund i fem minutter til noen få spørsmål og bilde.

– Jeg er helt ny i dette og jeg har mye å lære, sier Sund.

Den 47 år gamle trondheimskvinnen kan vise til en imponerende karriere så langt. Hun er utdannet sivilingeniør ved NTNU i Trondheim med industriell økonomi og ledelse som fagområde.  Hun har i tillegg en Master of Business Administration (MBA) fra Universitet i  Arizona USA og en tilsvarende master fra INSEAD, Fontainebleau i Frankrike.

– Jeg har ingen erfaringer fra helsesektoren, men jeg har med meg et meget kompetent styre med mye erfaring fra sektoren, sier Sund.

– I helseregionen skal alle styremøter i utgangspunktet være åpne. Hva synes du om det?

– Det har jeg aldri prøvd, men jeg vil forholde meg til regelverket, sier Sund.

Flere spørsmål fikk vi ikke muligheten til å stille. Informasjonssjef i Helse Midt Tor Harald Haukås sier det resten av dagen venter et tettpakket program.

CV`en til Sund sier at hun har sin bakgrunn i finans, forretningsutvikling og digitalisering. Hun startet sin yrkeskarriere hos Accenture og var involvert i prosjekter både i Norge og Storbritannia før hun gikk til amerikanske Intel Corporation Ltd. basert i London, der hun arbeidet med venture-investeringer i Europa.

I perioden 2006-2014 hadde hun sentrale oppgaver i konsernledelsen i SpareBank1 SMN før hun gikk til PayU Group i Nederland og fikk ansvar for global strategi og forretningsutvikling. I dag har hun flere styreverv innen teknologi og finans i både Norge og inntil nylig i Sverige.

Hun er også medlem av et offentlig utvalg oppnevnt av regjeringen i 2017 for å se på næringslivets tilgang på kapital i Norge. Utvalget skal legge fram sin innstilling tidlig i 2018.

Hun bor delvis i Trondheim og delvis i Amsterdam.

– Familien min bor i Amsterdam så jeg reiser i mellom, sier hun.