Men først vil spesialetterforsker Kåre Skare Lystad i Møre og Romsdal politidistrikt gå gjennom elektroniske bevis som politiet har funnet hos den tiltalte.

– Jeg begynte å jobbe med denne saken i mars 2016. Vi hadde fått en del nye verktøy og metoder som gjorde at vi kunne gå gjennom datamaskiner, program, servere og mobiltelefoner på en ny måte, forteller Kåre Skare Lystad.

Analysert i Ålesund

Lystad fikk overført beslag og sikret innholdet på nytt ved Ålesund politistasjon.

– Jeg så det var en del bilder på mannens datamaskin som det manglet referanser til.  Jeg fant totalt 296 chattelogger på maskina. Flere av disse var synkronisert med en annen maskin. Vi fant totalt 367.000 skypemeldinger og 1.194 filoverføringer gjort i perioden juni 2010 - 8.april 2014.

Brukeren hadde blokkert mange andre brukere 2. april, rett før han ble pågrepet.

– Tiltalte hadde to Skype-kontoer og det var kun den med et alias som ble brukt. Kontoen med fornavn som brukernavn var ikke noe særlig i bruk. Selv om brukeren slettet filer, lå de i backup-mappa hos Windows, dette er komprimerte filer som vi i politiet har verktøy til å åpne.

Så startet jobben med å knytte bildene som ble funnet med chatlogger.

Lystad forteller videre hvordan tiltalte har stjålet bilder fra en annen mann og endret filnavn for å presentere over for jentene som sitt eget profilbilde.

Erkjenner skyld

Den 38 år gamle mannen, som nå bor i Hordaland, har erkjent straffskyld for 35 av de 36 punktene han er tiltalt for.

På spørsmål fra 38-åringens forsvarer om hvorfor politiet brukte lang tid på å etterforske denne saken, svarer Lystad at dette var første sak av denne typen for datakrim-gruppa i Ålesund.

- Vi brukte lang tid på å analysere datamateriale med de verktøyene vi hadde på det tidspunktet. I fjor fikk vi nye dataverktøy som gjør jobben langt raskere, sier Lystad.

De første chatloggene ble analysert av Kripos.

Politiadvokat Cathrin Remøy (i midten)i samtale med forsvarer Ole-Petter Grythe Hoff. Bistandsadvokat Anne Nerland Hovde til venstre. Foto: Nils Harald Ånstad