I november fikk Maria Carmona jobben som daglig leder for et arrangement der det ikke skortet på ambisjonen.

– Og det er flott med ambisjoner og masse gode ideer, men det er krevende å gjennomføre i praksis, sier Carmona som har mange, store arrangementer på CV-en.

Nå skal fire dager i april gjøre Ålesund til en nasjonal møteplass for by- og regionsutvikling.

Fortsatt baller i lufta

Carmona har fortsatt ikke et fullstendig og spikra program for The North West å vise fram, og innrømmer at det fortsatt svever en del baller i lufta som skal plukkes ned etter hvert.

– Rammeverket for arrangementet er imidlertid reist, og hver av de fire dagene skal få sitt eget tema. Onsdag blir den store urbaniseringsdagen med Richard Florida som hovedattraksjon.

Den amerikanske professoren og forfatteren blir kalt etterkrigstidas mest innflytelsesrike tenker innenfor byutvikling, og 18. april står han på scena i Parken kulturhus.

– Han kommer til å bruke teoriene sine på våre lokale forhold, og foredraget overføres til storskjerm slik at flere enn dem som sitter i salen på kulturhuset får mulighet til å høre mannen som blant annet står bak begrepet «den kreative klasse», sier Maria Carmona.

Onsdag kveld trekkes urbaniseringstemaet over til Terminalen der det skal holdes det Carmona kaller en «fight club».

– Det betyr at vi inviterer en del personer som skal holde små foredrag som aller helst skal være brannfakler som skaper diskusjon. Jeg har inntrykk av at det ikke bør være spesielt vanskelig i Ålesund, smiler hun.

Utdanning

Torsdag skal The North West handle mest om utdanning, og her blir NTNU hovedarena med foredragsholdere som forhåpentligvis oppfyller ønskene som har kommet fra studentene.

Fredag er det framtidas arbeidsliv som er hovedtema, og her er NHOs sjeføkonom Øystein Dørum blant foredragsholderne.

– The North West skal også handle mye om kultur og natur, og fredag ettermiddag går vi mer over i kulturmodus. Vi skal også se på mulighetene for å skape framtidsretta arbeidsplasser knytta til kultur- og naturnæringene.

Lørdag blir den store familiedagen med blant annet utekino og familievennlige aktiviteter over hele byen. Om kvelden er det planen å avslutte med en konsert på Terminalen.

– Vi jobber fortsatt med å finne et stort navn her, sier Maria Carmona.

– Noen vil hevde at lista ble lagt for høyt da The North West ble lansert?

– Jeg må i hvert fall styre forventningene litt. Vi skal få til et arrangement som skal være for alle – ikke bare for dem som er spesielt interesserte i temaene. The North West skal også sette preg på byen, men vi må ha litt tålmodighet og la festivalen få utvikle seg i årene som kommer. Alle vi snakker med ønsker seg og har savna en slik arena, slår Maria Carmona fast.

God kvalitet

Styreleder Knut Flakk sier at ambisjonene fra da The North West ble lansert første gang, ble justert ned allerede før sommeren i fjor.

– Vi måtte redusere både geografisk og innholdsmessig, men når alle brikkene er på plass, skal vi levere et arrangement av god kvalitet i tråd med det vi lovet.

– Når kommer det endelige programmet?

– I løpet av februar, sier Knut Flakk.

forventninger: Maria Carmona vet at det er skapt store forventninger til The North West – forventninger som hun nok må styre litt foran den aller første festivalen. – Men dette skal bli en arena som mange ønsker seg, sier hun. Foto: Staale Wattø