Harald Eidsaa tar over som leder av Blindheim ungdomsskole fra 1. mai 2018. Han startet som rektor i Spjelkavik sommeren 2016. Før det hadde han jobbet fire år som inspektør ved nettopp Blindheim ungdomsskole.

— Er du lei jobben i Spjelkavik allerede?

— Overhodet ikke. Bytte av jobb har ingenting med Spjelkavik barneskole å gjøre. Det er en helt fantastisk skole å jobbe på, hvor jeg trives utrolig godt, sammen med flotte barn og flotte kolleger, sier Eidsaa.

Til ungdommen

— Når jeg nå søker tilbake til Blindheim ungdomsskole, er det fordi jeg har jobbet mest med ungdom før, og jeg trives veldig godt med ungdom. Blindheim er også en skole jeg kjenner godt, så dette er en jobbmulighet som dukket opp nå. Jeg har savnet å jobbe med ungdom, legger han til.

— Hvordan vil du selge inn Spjelkavik barneskole som arbeidsplass til de som vurderer å søke rektorjobben?

— Det er en god skole med mye kunnskap. Målet er at barna skal ha gode hverdager på skolen hver eneste dag. Som fersk rektor ble jeg også tatt veldig godt imot av alle ansatte, sier han.

Økende elevtall

Spjelkavik barneskole er for øyeblikket i vekst. Skolen har i år 615 elever, men Eidsaa sier tallet er ventet å øke til 620-30 til høsten, med nok et førsteklassekull på over 100 elever.

Blindheim ungdomsskole har rundt 350 elever.

Ny rektor skal på plass

Kommunalsjef i Ålesund, Bjørn Ivar Rødal, sier de kommer til å lyse ut rektorstillingen i Spjelkavik til uka.

— Det er ikke noen dramatikk i at Harald Eidsaa bytter skole. Spjelkavik barneskole bør være en attraktiv skole å lede, så vi tror ikke det skal bli vanskelig å finne en ny god rektor som vil jobbe der. Vi regner med at den nye vil være på plass før sommeren, sier Rødal.

Utskifting

Harald Eidsaa skal overta som rektor på Blindheim etter Roar Aasen som blir pensjonist til sommeren, opplyser kommunen på egen hjemmeside.

Eidsaa har selv 15 år yrkespraksis fra skolen. Han har blant annet vært rektor ved Vik skole i Sykkylven, før han begynte som inspektør på Blindheim.

Han overtok som rektor på Spjelkavik barenskole etter Greta Herje i 2016, som da gikk av med pensjon. Hun hadde vært rektor ved skolen i 18 år.