Mandag var det duket for åpning av Muritunets nye avdeling i Ålesund. Her vil pasientene kunne få samme tilbud som de får under døgnopphold i Valldal, men som dagstilbud, noe som vil gjøre det lettere å kombinere med arbeids- og familieliv.

Sentralt

Da Muritunet starta arbeidet med å starte opp en ny avdeling, falt valget på Moa ganske raskt.

– Moa er knutepunktet for regionen, og det er lett å få kontakt med samarbeidspartnerne våre, sier administrerende direktør hos Muritunet, Geir Ove Vegsund.

Muritunet har et samarbeid med Frisk-senteret, som holder til i samme bolig, om bruk av treningsfasiliteter. De har også en avtale om bruk av varmtvannsbasseng i Langevåg.

Ålesund sjukehus ligger heller ikke langt unna, noe teamleder Ester Vinje Nilsen mener er en fordel.

– Det er veldig fint å være så nær samarbeidspartnere som Nav, sjukehuset, fastleger og arbeidsgivere. Nå kan vi dra til dem og ha møter og sitte og snakke sammen rundt samme bord. I Valldal gikk alt via konferansesamtaler, forteller hun.

Tatt godt imot

Vinje Nilsen forteller at de har blitt tatt veldig godt imot på Moa, spesielt av Frisk-senteret.

– Vi har kommet buldrende inn med mye støy under innflytting, store grupper inn på treningssenteret på omvisning og slike ting, men de har tatt utrolig godt imot oss.

Kjøpesenter som nabo

At de har plassert seg rett ved siden av det som snart blir Norges største kjøpesenter, gjør ingenting.

– Vi er innom Obs hver dag for å handle inn mat som vi kan bruke til å lage lunsj til pasientene med, så det er veldig greit, forteller Vinje Nilsen.

Siden de er en mindre avdeling, med færre ansatte, betyr det også at de som jobber der får flere arbeidsoppgaver.

– I Valldal har vi egne folk som jobber med teknikk, som vaktmester, bussjåfør, matlaging og lignende, mens her må vi gjøre slike ting selv. Det gjør at vi må være mer fleksible, men det går kjempefint, sier hun.

Direktør i Muritunet, Geir Ove Vegsund med to av sine forgjengere, Ragnar Lødøen (t.v.) og Arne Sandnes (t.h.). Foto: Even Ørjasæter
Den nye avdelinga til Muritunet er i samme bygning som Nordisk Film kino og svømmehallen. Inngangen er på sida mot rutebilstasjonen. Foto: Even Ørjasæter