Sier Birgitte Fløystad, trener for Blindheim ILs volleyballjenter født i 2003.

De fikk sin NM-debut sist helg under et mesterskap som ble arrangert i Haukelandshallen i Bergen.

– At vi vant vår innledende pulje var veldig bra, der møtte vi gode lag som Sandnes og Strandvik. I 8-delfinalen fikk vi litt lettere motstand i form av Svelgen. Da fikk jeg brukt alle spillerne i troppen, sier Fløystad videre. Blindheim slo Svelgen enkelt 25–10 og 25–18.

Det ble naturlig nok tøffere utover i mesterskapet for Blindheims jenter.

De slo riktignok Askim greit i kvartfinalen (25-21 og 25-17), mens det ble tap for KFUM Stavanger i semifinalen og for Øksil fra Nordland i bronsefinalen.

Mer nervøse

– Jentene ble nok mer og mer nervøse. Det er naturlig siden vi møtte lag som til daglig spillere i langt tøffere regionsserier enn vi gjør. I vårt fylke er det ikke samme konkurranse, sier trener Birgitte Fløystad.

Mot KFUM Stavanger så det lenge lyst ut for BIL-jentene som gikk knallhardt ut og overrasket rogalendingene med å vinne 25–22 i første sett. Stavanger snudde imidlertid kampen og vant de to neste settene og kampen 2–1.

Bronsefinalen ble spilt søndag og her ble også Øksil for sterke. Laget fra Vesterålen spilte meget bra og slo Blindheim i to strake sett; 25–18 og 25–17.

Blindheimscupen om to uker

– Totalt sett er vi veldig fornøyde. Neste år spiller vi i 17-årsklassen. Det skal vi også gjøre allerede om et par uker under Blindheimscupen, kan trener Birgutte Fløystad.

I år har hun med seg Øyvind Lager som assistenttrener.

– Jeg har fulgte jentene i flere år. Siden vi går opp i 17-årsklassen under Blindheimscupen har vi ingem ambisjoner om å ta gull der, sier Birgitte Fløystad. Som har hele fem volleyballspillende barn.

Koll gikk for øvrig til topps i jenteklassen under NM etter seier 17–15 mot KFUM Stavanger i avgjørende sett av finalen. Trener for Koll-jentene er en tidligere Blindheim-spiller; Lars Martin Sandanger.

KFUM Voldas jenter ble nr. 10 etter å ha tapte 0–2 for Sandnes i kampen om 9.-plassen.

Molde i finalen

I gutteklassen ble det 18. plass til KFUM Volda.

Her gikk Molde helt til finalen der de tapte 14–25 og 17–25 for Torvastad.