Sunnmørsposten har tidligere omtalt at fire menn står tiltalt i saka. Det var i romjula 2016 at de i fellesskap skal ha vekslet på å mishandle en mann med slag og spark. Deretter hevder påtalemyndigheten at den ene, en mann i 40-åra, skal ha fått fornærmede til å kle av seg og voldta seg selv med ei flaske.

– Måtte slå seg selv med hammer

Fornærmede skal også ha blitt tvunget til å slå seg selv flere ganger over hånden med en hammer, i tillegg til andre nedverdigende aktiviteter foran de tiltalte.

Mannen i 40-åra er også sammen med en av de andre tiltalt for drapstrusler, og alle må svare for frihetsberøvelse ved at de skal ha holdt fornærmede i lokalet mot hans vilje.

Nå er en ny mann i 30-åra tiltalt i saka.

Mannen må svare for anklager om mishandling i fellesskap med de andre tiltalte og frihetsberøvelse.

Mannen i 30-åra er også tiltalt for å ha forlatt fornærmede i en hjelpeløs tilstand, ifølge statsadvokaten som har skrevet tiltalen.

– Jeg kan ikke kommentere saka på nåværende tidspunkt. Jeg skal ha møte med klienten min i neste uke, sier advokat Torgeir Langva, som forsvarer tiltalte.

Ekjenner deler av tiltalen

– Min klient har tidligere delvis erkjent straffskyld, og står ved dette, sa advokat Tom Barth-Hofstad til Sunnmørsposten tirsdag. Han forsvarer mannen i 40-åra.

Advokaten sier klienten ikke har presisert i avhør hvilke deler av tiltalen han erkjenner skyld for.

Denne mannen står også tiltalt i en annen sak i Romsdal tingrett. Der er han anklaget for kroppskrenkelse, trusler og oppbevaring av narkotika.

Vil ikke kommentere saka

Advokat Paal Berg Helland forsvarer en annen av de tiltalte. Berg Helland sier til NRK at hans klient ikke vedgår straffskyld, heller ikke de faktiske forholdene, men vedgår å ha vært i lokalene hvor mishandlingen skal ha skjedd.

– Jeg har foreløpig ikke vært i kontakt med klienten min om denne saka, sa advokat Reidar Andresen, som forsvarer den tredje.

Advokat Kirsten Vikesland Mæhle forsvarer sistemann. Hun ville ikke tirsdag kommentere saka som skal opp i Romsdal tingrett i sommer.

Statsadvokaten i Møre og Romsdal var ikke torsdag tilgjengelig for kommentarer.