Rundt 150 personer og et knippe hunder flokka seg på fortauet. Midt i trengselen trakka Otto Grotle opp på ei av Ytrebergs gamle bruskasser og satte det hele i gang.

Minner

Bydelsvandringa starta like vest av rundkjøringa og tunnelen gjennom Hatlaåsen. Den i all hovedsak godt voksne forsamlinga fikk friske opp mange minner.

I dette området var det mest gårdsbruk og landsteder for by-fiffen i gode, gamle dager. Men det florerte også i småindustri. Det fantes flere kafeer og frisører utover Borgundvegen. Småskala, men likevel? Artig å tenke på i dag, der vi suser forbi det meste i bilene våre.

Næring

Anne Lise Barmen Eliassen har utarbeidet en oversikt over alt som fantes av næringsvirksomhet vestover Hatlane. Det var ikke rent lite. Flere dagligvarebutikker, melkeutsalg, bakerier, sjapper. Nesten ikke til å tro.

- Vandringa er et supert tiltak. Vi skulle bare så gjerne sett flere yngre her. For det handler jo mye om å bringe lokalhistorien videre til etterslektene, sier Sverre Rørvik fra Hatlevika, Bjørn Hoel fra Hatlasvingen og Nils Anders Larsen.

Brøle

Sistnevnte er opprinnelig fra Haramsøya, men har bodd i Hatlane siden 1984.

- Vi var veldig heldige med været. Det kunne nesten ikke vært med flere her, for da hadde det blitt uhåndterbart, sier Per Arne Ytreberg, en av initiativtagerne.

Han måtte nærmest brøle i megafonen, og sjøl da var det vanskelig å fange opp alle detaljer.

- Men vi har heldigvis ikke hørt anna enn godord etter vandringa, forteller en lettet Ytreberg.