Til vinterferien håper Atlanterhavsparken å ha klart sitt nyeste prosjekt - en tredje etasje som skal fungere som et helt nytt aktivitetsområde, med ny utstilling, krabbefiske og kontaktbasseng for barn. Det er tre ganger så stort som det forrige aktivitetsområdet, og finansieres av Atlanterhavsparken selv.

– Helt siden aktivitetsområdet åpnet i 2005 har det vært kjempepopulært og stappfullt, og vi så allerede da behovet for å utvide. I fjor bestemte vi oss for å rive det gamle og bygge en helt ny etasje dedikert til dette, forteller Standal.

Morgendagens fiskere

– Det er dette Atlanterhavsparken handler om. Her finner vi morgendagens fiskere, som skal lære om livet i havet på vår kyst. Derfor er det svært viktig at barn får komme i kontakt med sjødyrene selv, med støtte fra en akvarist, sier Andersen.

Atlanterhavsparken har også vært opptatt av å utforme den nye etasjen, eller rampen, universelt.

– Det skal bli tilgjengelig for alle, og de med rullestol skal kunne fint benytte seg av det, sier Standal. Rampen er støpt i betong og laga i stål, og gir også langt bedre utsikt over fiskebassenget som ligger rett ved den nye etasjen. Det er fortsatt et fungerende, midlertidig aktivitetsområde som kan benyttes på Atlanterhavsparken i mellomtiden.

Satser

Den nye etasjen er en del av et større prosjekt som tar sikte på å fornye Atlanterhavsparken. I fjor fikk selene et nytt, gigantisk basseng, nylig har toalettkapasiteten blitt doblet, og akvariet har fått filmrom og glassvindu på gulv for fisketitting.

– Dette er en del av vår strategi for å videreutvikle oss mot å bli «det nye norske akvariet». Vi rendyrker oss mer og mer, og vi ser dette som starten på noe stort, forteller Andersen og Standal. På et år har Atlanterhavsparken hatt besøk av totalt 96 nasjonaliteter.

– Vi viser hva vi betyr i en større sammenheng, og at folk er opptatt av den ekte og naturnære profilen vi har her i fiskerihovedstaden.

Det nye aktivitetsområdet skal inneholde en tank for krabbefiske og et kontaktbasseng for barn, samt en helt ny utstilling. Foto: Illustrasjon/Atlanterhavsparken.