Mange eldre i området Borgundvegen/Klipra savner en matforretning i nabolaget. I dag må de bruke drosje, buss eller få noen til å kjøre seg på butikken.

Seniorsenteret på Klipra ligger et godt stykke unna de nærmeste matbutikkene, som er i Sundgata, på Fjelltun og i Nørvegata. I området bor det mange eldre, og i tillegg er mange pensjonister fra større deler av byen innom seniorsenteret daglig. Et par av matbutikkene i bydelen bringer riktignok varer hjem på døra, på forespørsel.

Men så er det noe med det å kunne gå i butikken og handle selv, da.

– Jeg bor i Volsdalen og tar bussen til byen for å handle. Og så tar jeg drosje hjem, eller venter til datteren min er ferdig på jobb. Det er litt tungvint, sier Mary Clemetsen (86).

Hun hadde gjerne sett at det var en liten butikk i nærområdet, der beboere fikk kjøpt det mest nødvendige.

– Slik det er nå, må jeg til byen for å kjøpe kanel, dersom jeg plutselig oppdager at jeg mangler det til grøten.

– Selv om vi er eldre og kanskje dårlig til beins, så vil også vi gå i butikken og handle selv, sier Mary.

– Det er ikke alltid familien kan kjøre oss, heller. Og drosje kan fort bli dyrt, sier Reidun Solberg (83). Hun pleier å handle på butikken lørdagene, med hjelp av familie som kjører.

– Jeg bor på Hessa, og der finnes det ikke matbutikker. Jeg er her på senteret hver eneste dag, så det hadde vært fint med en butikk her, sier Erling Rørstad (86). I

følge miljøarbeider Eva Slinning er savnet av en butikk noe som har vært diskutert blant brukerne siden det kommunale Klipra-senteret åpnet for 16 år siden.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Selger melk og brød

Senteret har både kafé, fotpleier, frisør og egen «klesbutikk» som kommer innom noen ganger i året. Men matbutikk er det ikke i kvartalet, der butikker og kiosker tidligere lå tett i tett bortover Borgundvegen.

– Som en nødløsning selger vi melk og brød over disk i kafeen her. Dette er et tilbud som stadig flere benytter seg av, sier hun. Ifølge Slinning kunne det absolutt vært penger å tjene for den som hadde startet opp en liten butikk på Borgundvegen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omegn her