– Vi forsøker hele tida å tenke nytt og utvikle matfestivalen i Ålesund. I år skal vi satse spesielt på barna, sier festivalsjef Terje Devold.

Bypatrioten

Festivalledelsen har i år fått med seg Bypatrioten og Trine Klemetsen på laget. Klemetsen er ansatt i en prosjektstilling der hun blant annet skal ha et spesielt ansvar for barnas matfestival.

– Festivalen går den siste uka i august, så det er fortsatt god tid til å utvikle ideer, sier Trine Klemetsen: – Men vi kan vel røpe såpass som at det ligger an til å få en bondegård i byen med dyr og alt som hører til. Vi er i god dialog med bondelaget om disse planene.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

På de siste festivalene har Sjømatrådets «Fiskesprell» vært et populært innslag. Her har byens barnehagebarn blitt invitert til å lage fiskeretter på grillen.

– Her kommer vi til å fordoble kapasiteten slik at det ikke skal være nødvendig å melde seg på  på forhånd, forteller Devold.

Dagfestival

Det skal i det hele tatt legges opp til større aktivitet i forbindelse med årets matfestival, men fortsatt skal det handle om mat.

– Vi strammer nok enda mer til her, sier Terje Devold: – Vi har hyret inn Trine og Bypatrioten for å skape flere opplevelser, men på selve festivalområdet er det på dagtid det skjer.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– På kveldstid håper vi å få byens serveringsbedrifter med på laget, sier Trine Klemetsen:

– Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger fra den kanten, men nå skal vi gå i dialog med dem for å se om vi kan finne på noe under matfestivalen. Meninga er at de skal få anledning til å boltre seg litt.

Ølfestival

Ålesund ølfestival ble sjøsatt på festivalen i fjor, og det ble så vellykket at det kommer til å bli et fast innslag framover.

– Nå er det slik at bryggeriene ringer oss for å få være med og ikke omvendt, smiler Devold.

Økonomi

Å skaffe penger til å arrangere festival, er hardt arbeid.

– Pengene sitter ikke spesielt løst verken hos næringslivet eller i det offentlige, men vi er veldig takknemlige for at fylkeskommunen har bevilget penger til Den Norske Matfestivalen, sier Terje Devold.