Tone Eidsvik og Bjørg Stafseth Kristiansen er drivkraften bak det som har blitt en kjær tradisjon for alle som har et godt forhold til Aspøya. Aspøydamene har selv gått på Aspøyskolen og har hatt barn og barnebarn ved skolen.

Dermed har de et nært forhold til bydelen, og det var slik ideen om Aspøydagene startet.

– Vi synes det er viktig å få fokus på denne siden av sundet, og vise mangfoldet vi har her. Tidligere gikk det 1200 elever ved skolen, så veldig mange kan kobles til Aspøya på ett eller annet vis. Aspøydagene har blitt en kjær tradisjon for mange, og utallige med lokale krefter deltar for å gjøre dette mulig, forteller duoen som er svært fornøyd med avviklingen av arrangementet.

Hva skjer? Sjekk kulturkalenderen på smp.no

Bevisste barn

Loddsalg, kiosk og egne salgsboder med de ulike klassetrinnene er noe av det som bidrar til å samle inn penger under Aspøydagene. Elevene selv får velge hva penge skal gå til.

- Vi diskuterte å bruke pengene til å pusse opp skolegården med nye lekeapparater. Tilslutt bestemte vi oss for å sende alle pengene til fattige barn i Syria, forteller elevrådsleder Benedicte Tømmerdal (12) som er stolt over å representere Aspøyskolen.

- Jeg synes det er veldig kjekt å arrangere Aspøydagene og det er veldig fint å vise at vi er bevisste på hva som skjer i verden ved å samle inn penger.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Delte historier

Hvert år siden Aspøyarrangementet startet har Lars Johan Huse hatt omvisning på skolen for de som ønsker det. Med på vandringen var det i år nysgjerrige som aldri har gått på skolen, men også gamle elever som kom for å mimre.

- Jeg har mange opplevelser fra skolen og den har vært med på å danne oss som gikk her, i tillegg synes jeg det er et veldig flott bygg og en viktig institusjon, sier Huse som gikk ut fra skolen etter sju år i 1961.

Han synes det er kjempekjekt å komme tilbake til skolen og dele sin kunnskap og sine historier med andre.