Steinkobbe-hannen vi har hatt navnekonkurranse på i den nye selbukta ved Atlanterhavsparken, skal hete Kobboy. Det avgjorde en enstemmig jury mandag, etter å ha vurdert mange hundre innkomne navneforslag fra leserne.

Annerledes, artig og enkelt

- Seriøøøøst?

Vinneforslaget kom fra Olivia Salicath i Ålesund. Den snart sju år gamle jenta går i 2. klasse ved Hatlane skole.

- Seriøøøøst? Blei det virkelig meg, jubler jenta sjøl, når hun får vite at det er hun som har vunnet.

- Vi besøker parken sånn to-tre ganger i året, og er sånn sett ikke av de som er der oftest. Likevel lot vi oss engasjere av konkurransen og har snakka en god del om den. Både jeg og Olivia sendte inn forslag. Olivia sågar tre stykker, forteller mamma Maya Glimsdal.

Ekstra overraskelse

Med vinnerforslaget får Olivia et familieårskort ved parken. Juryformann Wiik har i tillegg en aldri så liten overraskelse å komme med, som får frøkena til å juble ytterligere:

- Når selene er blitt varme i trøya får hun også være med og hilse på Kobboy en dag og hjelpe til med fôringa, sier Wiik.

Ikke Selfie

Hadde det ikke vært for at Akvariet i Bergen snappa navnet Selfie på en av sine seler, hadde dette fort blitt en sterk konkurrent, forteller «selpappaen» videre.

- I og med at dette alt var tatt, valgte vi bort både dette og lignende navneforslag. Til slutt valgte vi også bort både Selmer og Loffen - de to andre forslaga som var med heilt i innspurten. Når det gjelder sistnevnte - Loffen, var dette virkelig en konkurrent til Kobboy. Ikke bare er steinkobbe-hannen fra Lofoten og har loffer, farens dens - som nå er død, het også Loffen, sier Wiik.

Takker

Juryen ønsker å takke alle de som har deltatt i konkurransen og sendt både navneforslag - og mange også selfies.

- Her har alle aldersgrupper deltatt og responsen og engasjementet vært enormt stor. Dette har vært artig, sier Wiik.

Følg smp.no på Facebook

Her er han, Kobboy, som han altså blir hetende, sammen med «selpappa» og juryformann Einar Wiik. Foto: Staale Wattø