Mattilsynet har fått ei bekymringsmelding der avsenderne mener at katteholdet er helt ute av kontroll hos enkelte på Aspøya. Når det er mellom fem og ti ukastrerte katter i et hus som i løpetida også tiltrekker seg det meste av villkatter i området, mener enkelte naboer at grensa er nådd.

Bær med kattepiss

«For oss naboer er dette økende problem, og mengden av urin og avføring gjør at vi ikke kan bruke plenen vår», står det i bekymringsmeldingen.

«Vi kan heller ikke plukke bær fra bærbuskene våre på grunn av katteavføring, og utgangsdøra vår er alltid markert med katteurin som lukter», skriver naboene.

Si din mening: Er katter ei plage der du bor? Bruk kommentarfeltet under

Utrivelig

I bekymringsmeldinga står det også at friområdet på Storhaugen ikke er like trivelig når både katte- og hundeeiere ikke er seg sitt ansvar bevisst.  Også barnehagen må dekke over alle sandkasser slik at kattene ikke gjør fra seg der ungene leker.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Villkatter

Antallet villkatter på Aspøya er også økende og problematisk, mener de som har henvendt seg til Mattilsynet. Det har ifølge klagerne gitt seg utslag i at det nesten ikke finnes småfugler igjen i bydelen. Bare måse, kråke og skjor. Problemet er stå stort at Mattilsynet og kommunen må ta tak i det, står det i bekymringsmeldinga.

Ikke inspeksjon

Mattilsynet har fått meldinga, men gjør ikke noe så lenge det ikke er snakk om et dyrevelferdsproblem. De akter derfor ikke å dra ut for å inspisere katteholdet som klagerne mener er ute av kontroll.