Innbyggere på Vigra har onsdag blitt advart per sms fra Giske kommune om at drikkevannet kan være forurenset. Det blir derfor opplyst at vann som skal drikkes eller brukes til matlaging, må kokes først.

– En prøve som er tatt ved flyplassen, viste unormale verdier. Derfor har vi sendt ut denne advarselen, forteller teamleder for vei, vann og avløp i kommunen, Gunnar Opsahl, til smp.no.

Det skal dreie seg om en form for bakterie, opplyser teamlederen. Derfor er det tatt en ny prøve som skal analyseres, men det vil ta 24 timer før svaret på denne prøven foreligger.

– Men det kan også være at verdiene har oppstått ved at det har vært ureinheter ved prøvetakinga, legger Opsahl til.

Hele Giske kommune har felles vannforsyning fra et anlegg på Alnes, men kommunens folk mener det er tilstrekkelig å advare folk på Vigra mot å drikke vannet uten å koke det.

Også sjukehjemmet på øya er informert. Ved 14.30-tida var det ikke lagt ut opplysninger om saken på hjemmesidene til kommunen, eller Facebook-siden til kommunen.

Tidlig onsdag ettermiddag fikk smp.no opplyst at også innbyggere i deler av Sula var oppfordret til å koke drikkevannet. Dette gjaldt beboere i områdene Kvasneset, Veibust, Leirvågen, Sunde, Sjukeneset, Stølane og Kongshaugen. Litt før klokka 15 sendte imidlertid Sula kommune ut melding om at det var tatt to nye prøver av drikkevannet som begge viste godkjent vannkvalitet.

- Det er derfor ikke lenger nødvendig å kome vannet, het det.