«Den Norske Legeforening, overlegeforeningen Ålesund Sjukehus ved hovedtillitsvalgte, vil på det sterkeste beklage og uttrykke uro for de hendelser som ligger bak direktør Astrid Eidsviks beslutning om å gå av som administrerende direktør med øyeblikkelig virkning. Vi vil som talspersoner for våre medlemmer understreke at direktør Astrid Eidsvik hele tiden har ført en ryddig og åpen prosess, der de impliserte parter har hatt mulighet til å uttale seg og komme med innspill. Vi har full tillit til direktør Astrid Eidsviks dømmekraft og gjennomføringsevne, og frykter negative konsekvenser for pasientene i vårt fylke etter det som nå har skjedd.»

Dette skriver hovedtillitsvalgt Margaret Sævik Lode og vara Vebjørn Vik i Overlegeforeningen i en e-post til Sunnmørsposten, torsdag kveld.

- Stødig kurs

- Eidsvik har holdt stødig kurs, til tross for lite penger i helseforetaket. I tillegg har hun hatt en ryddig og åpen prosess hvor hun har involvert alle parter i sjukehussaken, utdyper Sævik Lode til smp.no.

Ifølge henne har de to tillitsvalgte over 100 overleger i ryggen med dette brevet.

- Direktøren har vært ute etter å analysere, og på intranettet virker det som om de har tenkt bredt for pasientenes beste. Til tross for en alvorlig situasjon økonomisk, og tøffe tider med sengereduksjon på Ålesund sjukehus, vil vi vise vår støtte til Eidsvik, sier Sævik Lode.

- Udemokratisk

Hun mener også at det er behov for å støtte direktøren på bakgrunn av negative uttalelser i media. Blant annet mener Sævik Lode at hovedtillitsvalgt Bernd Muller har tatt for hardt i.

- Jeg kjenner ikke til bakgrunnen for at Eidsvik går av, men har forstått det slik at hun har fått et mandat, og at Helse Midt-Norge skal følge de lokale rådene. Nå virker det som om de setter ned foten. Det er rart, udemokratisk, uten sidestykke og sjokkerende, mener hovedtillitsvalgt Sævik Lode.