I år er det 111 år siden Ålesund sto i fyr og flammer, og som hvert år skal startdatoen natta 22.-23. januar markeres – denne gang gjennom prosjektet «kulturnatt 22,5».

Årets markering starta med bybrannmusikalen ‹‹Borgny – flukten fra flammene››. Den ble vist for første gang på bybranndagen i fjor, og i år ble en forbedret versjon av forestillingen vist fram.

Mye å gå på

– Flere scener fra boka er tatt med. Blant annet den store dragen med lysende øyne og vingespenn på over fem meter var populær blant publikum, hevder regissør Astrid Overaa og sikter til dragen som Borgny mener hun ser gjennom flammene og som står bak brannen i hennes elskede by, Ålesund. I tillegg tok 30 barn fra Voldsdalen barnekor ta del i musikalen som muligens blir tradisjon under «kulturnatt 22,5».

– Det er fremdeles mange scener fra boka som ikke er tatt med, så det er store muligheter for forandringer og forbedringer. Hvis folk vil se oss, så skal du ikke se bort ifra at vi viser fram musikalen i mange år framover i forbindelse med markeringen av bybrannen.

Følg smp.no på Facebook

Hovedrolle

Kornelia Melsæter som spiller hovedrollen Borgny, mener årets forestilling har hevet seg et hakk fra i fjor.

– Jeg føler hele musikalen har mer preg av kvalitet. Når vi får med flere elementer fra boka blir historien mer fullkommen, sier hun og legger til at det er viktig at Ålesund har en musikal som denne.

– Jeg tror det er veldig lærerikt, spesielt for barna. Her blander vi alvor og moro på en underholdende måte, noe som gjør det lettere å forstå.

Følg smp.no på Facebook

Var du en av vandrerene? Send oss dine beste bilder fra markeringen på 95400400@smp.no eller hashtagg bilder du legger ut på Twitter/Instagram med #smpno