Det er Rambøll på oppdrag fra Aalesunds museum som har utarbeidet detaljreguleringsplan for Grimmergata 8, med tilstøtende gategrunn.

Bygningen vil bli liggende på Grimmerhaugen, på sørsida, vegg i vegg med Keiser Wilhelmsgate 25 som blant anna huser tannklinikken Apollonia.

Av de 57 tiltenkte parkeringsplassene vil 23 tilhøre boligene, mens 34 parkeringsplasser vil kunne gjøres tilgjengelig for utleie. I dag er området benyttet til parkeringsareal, tidvis med noe ruskete parkering på kryss og tvers.

Boliger

– Dette er ikke noe Aalesund museum skal ha eller bygge. Det er eierstyret som har ønsket å få regulert dette prosjektet. Vitsen med det, er å få noen til å bygge det ut, og at dette skal bidra til å finansiere og forbedre museet, forklarer Ole M. Ellefsen ved Aalesunds museum.

Ved å selge prosjektet, ønsker museet å bygge et formidlings- og utstillingsbygg til erstatning for «Båthuset» som ble ført opp som et provisorisk bygg i 1934. Dette er et bygg i bølgeblikk, der museet blant anna oppbevarer sunnmørsjekter, færinger og andre sunnmørske trebåter.

– Vi ønsker å få bygget et moderne formidlingsbygg, med samme dimensjon som dagens båthus, sier Ellefsen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Parkering

Prosjektet de vil selge, mener han vil styrke bysentrum med flere boenheter og gi bedre trafikale løsninger. Grøntområdet på Grimmerhaugen vil bli bevart og bygget vil bli tilpasset omkringliggende bebyggelse, påpeker han.

– Dette prosjektet har bakgrunn i ønske om fornyelse av museet, og at vi da må skaffe kapital, sier Odd Johan Olsen i eierstyret for museet. De har ingen planer om å bygge leilighetsbygg med parkeringskjellere selv.

Millioner

– Hvor mye ser dere for dere at dere kan få inn, ved å selge prosjektet?

– Det er vanskelig å si. Vi håper på mer enn 15–20 millioner, ja. Men her er det betingelser; først må prosjektet godkjennes politisk og så må vi ha kjøpere. Å selge dette prosjektet er den muligheten vi har til å skaffe kapital, sier Olsen.

Gjør som flere enn 21.000 andre - lik smp.no på Facebook

<strong>Boliger:</strong> Leiligheter og parkeringskjellere på Grimmerhaugen (rosa). Grått bygg til høyre er ryggen til Keiser Wilhelmsgate 25, og Aalesund museum til høyre. Illustrasjon: Rambøll Foto: Rambøll
<strong>BÅTHUSET:</strong> Ble oppført «provisorisk» på Grimmerhaugen i 1934, ifølge Ole M. Ellefsen ved Aalesunds museum. Inntekter fra salg av et boligprosjekt kan gi midler til nybygg. Fjellstua i bakgrunnen. Foto: Mona Skjong