Kontraktene er inngått med Ulstein verft og ligger på rundt 50 millioner kroner, ifølge salgs- og markedsdirektør Svein Ove Haugen, som kan glede seg over nok en storkontrakt til firmaet med bare to ansatte.

Vindmøllefartøy

De såkalte "walk to work" gangvegene blir montert i løpet av første halvdel av 2016. De skal på to nybygg fra Ulstein verft som skal brukes til servicevirksomhet i vindmølleparker.  Fartøyene er bestilt av Bernhard Schulte og deres samarbeidsparnere Windea Offshore.

Dette er de første dedikerte vindmøllefartøyene med den nye SX175 design med X-stern og S-bow fra Ulstein Design & Solution, opplyser Haugen.

Vindparker

Fartøyene vil være klar for chartering samtidig som de to vindmølleparkene "Gemini" og "Sandbank" er planlagt ferdigstilt og klargjort for drift. Vindparkene er plassert i Nordsjøen vest for Danmark og Tyskland, og nord for Nederland.

I tillegg har Siemens også muligheten for å bruke fartøyene i den nærliggende vindmølleparken "DanTysk".

Drift og vedlikehold

Siemens er en av de største aktørene som lager vindturbiner. Det ble lagt ut anbud på drift og vedlikehold av disse vindmøllene og det gikk altså til Bernhard Schulte og Windea Offshore som ga Ulstein verft i oppdrag å bygge disse vindmøllefartøyene.

Kommende marked

Gangvegene får på sett og vis "lasteplanfunksjon" mellom båt og vindmølle, ifølge Haugen. Han ser vindmøllemarkedet som et kommende marked og viser til at anlytikere har sagt at det i løpet av en periode på fem år vil være behov for 20-30 båter i dette markedet.

Uptime International AS har to ansatte. Virksomheten eies av Marine Aluminium AS i Haugesund og ålesundsbedrifta ICD.

Salgs- og markedsdirektør Svein Ove Haugen kan glede seg over en storkontrakt innen vindmøllemarkedet. Foto: Uptime International
Gangvegene skal monteres på spesialfartøy fra Ulstein verft.