Kommunens byggeleder har tråkket noen hundre ganger i trappene og kan gå god for hvert eneste trinn.

Også virkningene av dem: – Jeg har faktisk mistet flere kilo gjennom dette prosjektet. Men sjefen vil likevel ikke gi meg kompensasjon av den grunn, sier Steven Bendal.

Spøkefuglen er trolig lettet i mer enn en forstand. Det virker som han er såre fornøyd med tingenes tilstand.

– Ja, nå er det alt vesentligste på plass. Vi har såvidt fått testa lysanlegget også, sier han. – Det blir spennende å se til kvelden. Jeg anbefaler alle å ta en bytur i skumringa og studere virkninga, sier Steven.

Varmhvitt lys

En krokete furu rett opp for andedammen pluss utvalgte ekstra flotte bergnabber bak hvilebenkene har fått lyskastere rettet mot seg.

– Skinnet blir varmhvitt. Ingen åttitallsdisko her nei, forsikrer byggelederen på vår flåsete forespørsel.

Barrikadedekket er passe mørkt i løden og ser både vakkert og sklisikkert ut. Ved Kanona erstatter dette jevne og fine underlaget et lappverk av gammel asfalt. Fundamentalister bør se seg godt om før de feller sin endelige dom. Resultatet lover godt.

Det største ankepunktet blir trolig støttemuren rett ovenfor Kanona. Den svinger seg utapå den gamle steinmuren – en dyd av geologisk nødvendighet. Alternativet var faktisk å stenge denne forbindelsen for alltid.

Sementen her og i trappeflikkinga vil gråne. Ikke de nye trinnene. De SKAL være lyse.

– Men vi har fulgt det gamle trappearrangementet ned til minste centimeter. Her var nemlig mange støpte trinn før også, peker Steven Bendal på.Noen gamle snarveger er sådd igjen og stengt med «nytt» rekkverk. Kommunen håper flest mulig vil følge den slagne landevegen heretter.

– Og Byrampen?

– Den blir nok en ny favoritt blant bryllupsfotografene!

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no