Med flere hull i skroget var det med nød og neppe at mannskapet på redningsskøyta i går kveld fikk berga fritidsbåten. Den ble stjålet fra Emblem i Ålesund natt til 16. mai.

Båten bar spor etter det som må ha vært et målbevisst tjuveri, forteller båtfører Jon-Ola Wattø om bord på redningsskøyta «Det Norske Veritas II».

– Eieren av båten har gjort alt forskriftsmessig for å sikre båten, med en stor lås på pullerten. Tjuvene slo hull på båten for å få den med seg, forteller, sier Wattø.

Kunne blitt knust

Deretter har båten trolig blitt slept etter en annen stjålet båt ut Storfjorden. Men så veldig langt kom de seg ikke. Begge båtene ble denne uka funnet på nordsida av Ellingsøya, i et område der det ikke bor folk. Her lå de i fare for å bli knust av bølgene.

Wattø lurer på om tjuvene kan ha kjørt på grunn.

– Den ene av de stjålne båten bærer preg av å ha kjørt på land, men det blir spekulasjoner, sier han.

Gikk så vidt

Det var politiet som oppfordra redningsskøyta til å berge de to båtene. Med flere hull i skroget var det med nød og neppe at de fikk slept den siste ut til Ålesund i natt.

– Vi tok det som en øvelse. Vi sugde ut vann og la presenning under. Likevel var det like før at den sank, forteller Wattø.

Se bildeserie over tatt av mannskapet på redningsskøyta

Nå er både både eier og forsikringsselskap kontakta.

Les også: Redningssøk etter funn av stjålet båt

Gjer som fleire enn 22.000 andre - lik smp.no på Facebook