Utøveren fra Emblem IL var nesten 3,5 minutter før nummer to i det 7,8 kilometer lange løpet opp Sulafjellet. Og det helt uten å ha trent spesifikt i motbakke før.

– Jeg har aldri løpt motbakkeløp før, så det var utrolig gøy å vinne. Målet var hele tiden å være med å kjempe om pallplass, men å vinne hadde jeg ikke forventet, sier vinneren som kom inn på tida 44,33 minutter.Til vanlig driver han med orientering på hobbynivå, men i sine yngre dager har han konkurrert internasjonalt for Norge.– Jeg slenger meg med på litt konkurranser her og der, men jeg er ferdig med å satse. Nå er det bare for gøy, hevder han.Perfekt løypeRongstad skryter av både arrangementet og løypa, som går fra sjøen ved Devoldfabrikken i Langevåg sentrum og opp til Vardane, som er det høyeste punktet på Sulafjellet 776 moh. – Løypen var veldig fin å løpe i, men veksling mellom bratte bakker og noen litt flatere partier. Fra Vonhytta og opp til Vardane ble det plutselig veldig tungt, ettersom løypa ikke er like fast der. Men jeg klarte å holde joggetempo likevel, men unntak av i bakkene med snø helt mot toppen, forteller han.Best synes han likevel det var å løpe ned igjen.- Den utsikten må får ned fra Sulafjellet slår alt!

Fulgte rekordstort løp liveAt mannen i gata blir mer og mer glad i å pine seg opp endeløse bakker på Sunnmøre er det ingen tvil om. Vardane Opp sitt 10års jubileum ble feiret med ny deltakerrekord. Vi hadde hele 94 løpere i konkurranseklassen og 54 i mosjonsklassen. Det føles helt fantastisk å få med så mange, og det er vi utrolig stolte av, sier Lisbeth Båtnes Hareide, som er en av mange arrangører.Nytt av året var at det gikk an å følge med på løpet direkte fra startområdet. – Vi hadde direkte overføring på en storskjerm som var svært populær. Veldig mange samlet seg ved Devoldfabrikken for å følge med på sine underveis. Så her var det kjempegod stemning.

ResultaterMenn1. plass: Asgeir Rongstad, Emblem IL Orientering, 44,332. plass: Runar Ødegård, Vistdal IL, 47,593. plass: Gjermund Midtbø, IL Skarphedin, 48,02Kvinner1. plass: Aija Skrastiwa, Emblem IL, 53,352. plass: Iren Nordal, Midsund IL, 1.02,143. plass: Selina Dybvik Kristoffersen, Ålesund Friidrett, 1.03,48