Tidlig torsdag morgen oppdaget Tall Ships-arrangørene at treplattingen i Skansegata var skadet.

Flere stader var det hull, og planker var ødelagte. Klokka 06.45 ble mannskap tilkalt for å reparere plattingen.

- Vi håper å bli ferdig så fort som mulig, forklarte Frank Haagensen og Ronny Sætre i Haatre AS i formiddag.

Nattlig politipatrulje

Treplattingen ble skadd i løpet av natta da en politipatrulje tok en snarveg til et oppdrag.

- I forbindelse med et oppdrag skulle politipatruljen ta en kortere strekning for å vesentlig lette vår tjeneste, som det heter i loven, sier fungerende sjef for ordensavdelinga ved Ålesund politistasjon, Karl Idar Vik.

- Politiet må bare beklage på det sterkeste og vi legger oss helt flate. Vi har gjort en feil og må stå til rette for det, sier Vik.

Vil gå videre

G.A.D. Partner har ansvar for rigging av scener, telt, store aktiviteter, utstillere, toalett og storskjermer under Tall Ships Races.

- Det som skjedde er sterkt beklagelig, men vi har tatt tak og reparert plattingen, sier Geir Østensen i selskapet.

Østensen vil ikke nå si hvilket etterspill saken får, men ser isteden framover. Han understreker at plattingen kan brukes av publikum igjen.

- Vi har en god dialog med både politiet og Teltpartner, som eier plattingen. Problemet er blitt tatt hånd om, og nå vil vi gå videre med festivalen, sier han.

Minnelig løsning

Informasjonssjef Eli Anne Tvergrov i Sunnmøre politidistrikt har vært i kontakt med Østensen.

- Hun vil understreke at vi har en god dialog med arrangørene. Vi håper å få ordnet dette ved en minnelig ordning på best mulig måte, sier Vik.

- Det var mye uroligheter i natt og vi hadde mange patruljer ute. Responstiden var nede på rundt et minutt, noe som er svært bra, forteller han.