Innelampa som de siste dagene har stått utendørs i Ålesund sentrum, ble i går observert liggende på fortauet.

Det var torsdag Sunnmørsposten først omtalte stålampa.

Det er fortsatt uklart hva som er historien bak lampa, og hvorfor den er der. I alle fall kan den være en slags original påminnelse om at sommeren er på hell, og vi ubønnhørlig igjen går mot en mørkere årstid.

Onsdag var dagen blitt 2 timer og 14 minutter kortere siden sommersolverv.

Nytt i saken er at noen har lagt ned, eller veltet lampa, på stedet der den hadde stått i flere dager. Da er det i alle fall mindre fare for at noen får den i hodet.

Like fullt mangler lampa i Røysegata fortsatt kontakt med en eier. Er ikke stålampa borte når du leser dette, så ligger den der sikkert ennå.

Siste:

Klokka 22.30 ble lampa fraktet fra åstedet og satt i stående posisjon (originalposisjon) utenfor hovedinngangen til Sunnmørsposten. Et ungt par ble observert med lampa mens de plasserte den på nytt sted. De ønsker å være anonyme, men sier følgende til Sunnmørsposten:

– Vi så saken om lampa på smp.no tidligere på kvelden. Vi hadde selv lagt merke til lampa de siste dagene, og syntes saka om lampa var morsom. Vi bor like i nærheten, og på vei til butikken i kveld tenkte vi at vi skulle flytte lampa nærmere Sunnmørsposten som har vist slik interesse for lampa, smiler de.

De synes Sunnmørspostens skråblikk på lampa var morsom, og følger spent med videre. Lampa står nå rett utenfor hovedinngangen til Sunnmørsposten, slik paret forlot den. Det unge paret sier de ikke har noe med lampas tidligere skjebne å gjøre.

Den liggende lampa er nå stående utenfor Sunnmørspostens lokaler.
I dette området sto lampa som nå ligger.