– Så langt denne sesongen har vi solgt 2.475 billetter på bobilparkeringa. Tallet er trolig enda høgere, for vi kjenner til at det er enkelte som betaler på feil automat, sier Roar Salen, daglig leder for Ålesund parkering.

Det gjelder de sjåførene som misforstår og betaler i automaten for personbiler i stedet for bobiler.

Ser vi på antallet registrerte billetter, betyr det at i gjennomsnitt har nærmere 28 bobiler besøkt parkeringa daglig siden sesongstart 1. mai. Totalt er det plass til 40 bobiler. Salen gleder seg over økende billettinntekter sammenligna med de siste par åra.

– Vi får flere tilbakemeldinger fra folk som syns det er kjempebra at vi har et slikt tilbud i kort gåavstand fra sentrum. Mange setter også pris på gode fiskemuligheter.

Praten går

– Det er så fritt og fint med bobil. Du kjører dit du vil, og gjerne dit sola måtte være, sier Lauritz Standal fra Langevåg.

Ett stykk ihuga bobileier i snart ti år. Jostein Stensen skulle gjerne sett den mye omtalte sola. Han begynner å bli kraftig værsjuk.

Stavangermannen er godt fornøyd med bobilplassen. Det er andre gang han er på besøk.

Enkel stil

Mens enkelte kjører bobiler med dusj og do og lenestoler, kjører andre en enklere stil. Emilie Gjesteland og Tormod Aass får plass til alt de trenger i campingbilen sin.

– Denne bilen har vært i familien lenge. Da jeg var liten dro vi på ferie, med fire barn om bord, forteller Aass.

De setter pris på å legge opp egen rute, og kjøre dit de vil. Bilen har ført dem hele vegen fra Bryne og så vidt innom grensa til Troms fylke. De har blant anna besøkt Unstad og Svolvær i Lofoten.

– Planen er å være to uker på tur, men det kan jo bli litt lenger, sier Aass.

– Vi snegler oss av gårde, skyter Gjesteland inn med et smil.

Familietid

Hos familien Grande Bjerkan er gjestfriheta like stor som bobilen. De er i grunnen på veg til Atlanterhavsparken, men tar seg tid til en prat.

– Hvordan liker dere bobil-livet?

– Det er mye bedre enn jeg trodde det skulle være, sier Nora Grande Bjerkan. Foreldra Geir og Lise ser ikke bort fra at det kan bli bobiltur til Nord-Norge ved neste anledning.

Salg

En tendens i bobilsalget, er at salget av mindre bobiler øker, mens salget av større bobiler har gått ned. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) er det i første halvår registrert 257 bruktimporterte og 1.205 nye biler under 3,5 tonn, mot 160 og 874 i 2011. For campingbiler over 3,5 tonn er det solgt 63 bruktimporterte og 450 nye fra januar til juni, mot 91 og 695 i første halvår av 2011.

<strong>Sjarm:</strong> Emilie Gjesteland og Tormod Aass fra Bryne trives med campingbillivet. De føler at de får med seg det som trengs i bilen sin. Foto: Randi Longva