Egentlig er det verdensmester Ann Kristins pappa, Kjell Aarønes, som skal ha mye av æren for at elevene på Åse skole nå har en ballbinge som det nesten ikke finnes maken til i hele landet.

– Kjell lanserte ideen om at skolen måtte få en skikkelig ballbinge, og det er også han som har stått for veldig mye av forarbeid, planlegging og dugnad, sa rektor Vigdis Rønning da bingen ble åpna med snorklipping, straffekonk og is til alle mann tirsdag formiddag.

Les flere saker fra Ålesund og omland

Godt samarbeid

– Denne bingen er et resultat av et veldig god samarbeid mellom skolen, foreldrene og kommunen, sa FAU-leder Rune Kristiansen som selvsagt også var med på åpningen.

Han fikk fortjente blomster fra Lars Aksel Ulstein, Simon Bakkebø og Live Aksnes Sæther i elevrådet. Det vanket også blomster til Oddvar Nedregaard fra Ålesund kommune. Og selvsagt til Kjell Aarønes som har fire barnebarn på Åse skole.

Gjør som over 23.000 andre, følg Sunnmørsposten på Facebook.

Rune Kristiansen forteller at ballbingen har kostet 630.000 kroner.

– Pengene har vi fått inn på flere måter – ikke minst som gaver fra bedrifter, stiftelser og privatpersoner. Vi har søknad om tippemidler inne, og selvsagt er det lagt ned ganske mange dugnadstimer, forteller FAU-lederen.

Støyfri

Ballbingen er konstruert av et nederlandsk firma, og er litt dyrere enn en tradisjonell binge. Til gjengjeld er den nesten støyfri, og skal holde lenge uten særlig annet vedlikehold enn å bytte ut kunstgraset når det trengs.

– Bingen har faktisk en garantitid på 21 år, forteller Kjell Aarønes og Rune Kristiansen fornøyd.

Ålesund kommune har sørget for belysning slik at bingen og området rundt kan bli et trygt samlingspunkt for ungene i området - også når høstmørket setter inn.

– Og bingen skal ikke bare brukes til fotball, sier Kristiansen. Den kan deles av slik at den også kan brukes til andre ballaktiviteter. Ballbingen blir et godt supplement til gymsalen.

Ett år

Det har tatt nesten nøyaktig ett år fra arbeidet ble satt i gang for alvor til åpninga i går. Etter at Ann Kristin «Anka» Aarønes hadde klipt snora, var det straffesparkkonkurranse der både verdensmesteren og åtte sjuendeklassinger var involvert.

Da uavgjortresultatet var et faktum, ble det is til alle mann i høstsola.

Utlyser navnekonkurranse

Ballbingen skal også få et eget navn, fortalte rektor Vigdis.

– Vi skal ha en navnekonkurranse, så nå kan alle begynne å tenke på det til etter høstferien.

<strong>takk:</strong> Blomster og takk til Kjell Aarønes fra elevrådsleder Lars Aksel Ulstein. FAU-leder Rune Kristiansen (t.h.) og Oddvar Nedregaard fra Ålesund kommune fikk også blomsterhilsen fra elevene. Foto: June Johansen