Onsdag letter politiet etter mulige spor nær stedet Anja Weløy Aarseth ble funnet på Aksla. På grunn av tett skog var letemannskapet ikke synlig fra funnstedet. Onsdag ettermiddag søkte de i det bratte terrenget under funnstedet

Metalldetektor ble brukt i søket. Sunnmørspostens medarbeider på stedet sier at de trolig er fire personer, og at disse kommer fra Sunnmøre Alpine Redningsgruppe og fra Røde Kors.

Klatregruppen ble instruert av politiets innsatsleder før de beveget seg i manngard nedover i den tette vegetasjonen, melder TV2.

Bekrefter

Etterforskningsleder Yngve Skovly hos politiet bekrefter at de leter på oppdrag fra politiet.

– Deler av området nær funnstedet er bratt og vanskelig tilgjengelig. En alpin gruppe søker etter eventuelle gjenstander i områder som ikke var tilgjengelig for krimsteknikerne, sier lederen for etterforskinga til Sunnmørsposten onsdag ettermiddag.

Skovly fremholder at det er bedre å søke i et for stort område enn i et for lite. Om det er mobiltelefonen til avdøde de leter etter ønsker Skovly ikke å si.

100 meter

– Vi har lange tau, og det er veldig tett med skog og kratt nedover. Jeg tipper at klatrerne jobber nesten hundre meter nedover. Det er vanskelig å anslå hvor bredt søkeområdet er, sier en av klatrerne til Smp.no på stedet.

– Nå venter vi på beskjed fra politiet om hvor bredt de ønsker at vi skal søke, fortsetter han.

Langs stien

Klokka 14.45 var mannskapet ferdige med å lete der det trengs tau. De vil imidlertid fortsette ut over ettermiddagen med å søke i terrenget. Sunnmørspostens medarbeider forteller at de søker langs stien som går mellom funnstedet og Ålesund sentrum.

Se også: Her kan gjerningsmannen ha rømt

Onsdag viste politet også bekledningen Anja Weløy Aarseth hadde under joggeturen på Aksla onsdag for ei uke siden.

Se også: Slik var Anja kledt

Det blir også søkt langs den noe ukjente stien som går fra funnstedet og i retning Vannspringdalen. Foto: Torbjørn Eidhammer
Det skal være fire personer som onsdag har lett i det bratte terrenget. Foto: Staale Wattø
Foto: Torbjørn Eidhammer
Politiets innsatsleder Joachim Olsvik møtte klatrerne tidlig onsdag ettermiddag. Foto: Staale Wattø