Mosjonsløperen Øystein Halvorsen driver for tiden og trener til et maratonløp.

Derfor var han på en tremils lang tur i ei løype ved Vasstranda i Ålesund.

Søndag ettermiddag tok han kontakt med Smp.no-redaksjonen.

Rundene i løypa er på 10 kilometer, og ved hver passering pleier han å ta seg en slurk saft av ei flaske han bevisst setter igjen ved veien.

Plutselig borte - igjen

Saften, av type rød husholdningssaft, var tynt utblandet i en stor colaflaske, og ble trolig stjålet fra parkeringsplassen ved vestenden av Litlevatnet. Ved første runding var den nemlig borte.

- Dette er nå det andre tilfellet av safttyveri fra samme sted på to uker. Å drikke andres saft er ikke pent, sier en skuffet Halvorsen i en kommentar til Smp.no.

- Er du sikker på at du plasserte saften akkurat der?

- Ja, jeg er helt sikker, svarer Halvorsen.

- Har du noen tanker om hva som kan ha skjedd?

- Jeg fant den tyve meter lenger borte. Da var den tom. Det kan ha vært barn, eller så kan noen ha trodd det var rødsprit og skyldt det ut, spekulerer mosjonsløperen.

Vurderer politianmeldelse

Han vurderer nå å anmelde saken til politiet, og er skuffet over at han ikke fikk fullført økten skikkelig.

- Det var svært tungt, men heldigvis kjølig vær, så væsketapet var ikke så stort, forteller Halvorsen, og minner samtidig om at flere maratonløpere tidligere har dødd av dehydrering.

- Kommer du til å fortsette og plassere saften der?

- Det kan være at jeg må låse flasken inn i bilen neste gang. Det er irriterende, da jeg helst ønsker å plassere den langs veien. Hvis noen tror det er rødsprit, kan de jo lukte på den før de eventuelt heller ut, sier en oppgitt Halvorsen med et glimt i øyet.

Politiet med en rekke forslag

- Jeg råder han til å skjule saftflaska. Han kan for eksempel legge den i lyngen, bak et tre, en stubbe, og bruke terrenget godt. Men det kan jo være at noen tror det er farlig innhold og tømmer det ut, sier operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrikt.

Ifølge Harang tar politiet alle henvendelser på dypeste alvor.

- Hvis det skulle komme en anmeldelse skal han få den hjelp og service han har krav på. Ingen sak er for stor eller for liten. Publikum skal vite at de blir tatt godt vare på av politiet, sier Harang.

Ifølge Halvorsen var det saft med omtrent denne fargen som ble borttatt.