På Facebook etterlyser Nesvik en forklaring på hvorfor organisasjonene Changemaker ba konfirmantene være med på en underskriftsaksjon med krav om at en større del av oljefondet måtte flyttes til investeringer i Afrika.

Følgsmp.no på Facebook

– Etter en samtale med sønnen min etter at han har vært på konfirmant lørdag får jeg vite at der hadde organisasjonen Changemaker, som er en del av Kirkens nødhjelp sin ungdomsorganisasjon, vært å drevet politisk påvirkning overfor 14 åringer og bedt de skrive under på hvordan pensjonsfond utland skal gjøre sine investeringer og eventuelt gi bort midler til andre land. Dette er uakseptabelt gjort overfor 14 åringer som ikke aner hva de har skrevet under på. De fleste vet ikke hva SPU (Statens Pensjonsfond Utland) er for noe engang. Vi foreldre vet ingenting. Trodde ikke at konfirmantundervisningen skulle være politisk påvirkning overfor barn og unge. For øvrig kritiserer de også at Pensjonsfondet har investeringer i Israel som de mener bedriver undertrykkelse. Interessant, skriver Nesvik på sin Facebook-profil.

Får foreldrestøtte

En lang rekke foreldre til konfirmanter ved Borgund kirke støtter Nesvik i kommentarfeltet.– Jeg har sendt en mail til presten som står ansvarlig for undervisningen der jeg ber om en forklaring på hvorfor konfirmantene ble gitt muligheten til å skrive under på dette oppropet. Jeg skjønner ikke helt hva dette har med konfirmasjonsforberedelsene å gjøre, sier Nesvik til smp.no. Han er klar over at presten under innledningen gjorde det klart at det var frivillig om en ønsket skrive under eller ikke.– For det første mener jeg at  foresatte burde vært orientert om dette før 14-åringer skriver under. Dessuten er det slik at selv om det sies at noe er frivillig, så vil det i en gruppe av 14 åringer ofte bli slik at dersom én skriver under så gjør alle det, påpeker Nesvik.

Lesflere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Vil ha forklaring

Han understreker at han ikke ønsker å gå ut med noe kritikk av enkeltpersoner i denne saken.

Men Nesvik ønsker en forklaring på hvilke begrunnelser som ligger bak det som skjedde på konfirmantforberedelsene sist lørdag.– Vi opplever ofte her på Stortinget at organisasjoner kommer med underskriftslister tilknyttet krav om det ene eller det andre. Det gjør at en kan stille spørsmål ved hva disse underskriftene skal brukes til. Derfor ønsker jeg en forklaring på dette, sier Nesvik.