I dag starter innflytningen i det nybygde studentboligkomplekset i Sørnesvågen like nedenfor Høgskolen i Ålesund. Én av de 151 boligenhetene er det Karoline Hjelme Haukeland (20) fra Gursken som har kapret.

Det splitter nye boligkomplekset i Sørnesvågen står klart til innflytting fom. 1. august 2014. Her finnes det hele 151 boligenheter. Foto: June R. Johansen

- Leiligheten er godt utstyrt med både seng, skrivebord, komfyr og kjøleskap. Det eneste møbelet jeg kommer til å sette inn selv er nok en toseters sovesofa, forteller hun mens hun ivrig pakker ut interiør og bestikk fra pappesker.

Heldig

Karoline kan også fortelle at hun har vært heldig i boligjakten. Hun fikk napp allerede på første forsøk.

Birgitte Anda Olsen på kontoret til Studentsamskipnaden på Høgskolen i Ålesund har travle dager, men passer på å ta i mot alle studentene på best mulig måte. Foto: June R. Johansen

- Vi har nok et alternativ til de aller fleste studentene. For øyeblikket er det ennå ledige hybler og leiligheter, sier hun.

Ulike alternativer

Sørnesvågen Studentboliger består av flere ulike alternativer til boligenheter.

Det rimeligste er å bo på hybel, som du kan få helt ned i 3700 kroner per måned. Her deles bad og kjøkken med alt fra 1-5 andre studenter.

­- 4230 kroner for Karolines leilighet er billig. Jeg har selv vært student og mener at man her får mye for pengene, sier Karolines storesøster, Kristine Haukeland Hauge, som med glede hjelper lillesøster å få orden i den nye leiligheten.

- Jeg får lyst å studere selv igjen jeg nå. Jeg savner virkelig studietida, sier hun vemodig.