– At vi starter opp igjen nå, kommer rett og slett av at vi har fått så mange forespørsler. Folk har spurt og mast, og til slutt tenkte vi; «Ja, hvorfor ikke?»

Astrid Overaa snakker om «Månedsstuntet – en nyhetskabaret». For fem-seks år siden var dette et fast innslag én gang i måneden i Teaterfabrikken.

– Den gang dro vi fulle hus to dager på rad. Nå starter vi forsiktig med en kveld til å begynne med.

Hellebroa

Konseptet går enkelt sagt ut på at lokale skuespillere setter sammen en kabaret basert på nyhetsbildet i Nordvest. Særlig leses de siste utgavene av Sunnmørsposten med argusøyne.

– Vi forholder oss mye til Sunnmørsposten. Rett og slett fordi de fleste leser avisa. Folk vet umiddelbart hva vi snakker om når vi henviser til saker som har vært omtalt der, sier Overaa.

Med seg på scenen har hun Richard A. Sjøholt, Lone I. Thorvik og Bjørn Erik Reknes. Sensommerens nyheter gir dem mer enn nok å ta tak i, mener Sjøholt: – Bare tenk på lysreguleringen på Hellebroa. Det kunne jo blitt en kabaret i seg selv, ler han.

Følg smp.no på Facebook du også!

Løst og ledig

Totalt satser gjengen bak «Månedsstuntet» på å ha rundt 15–20 numre å vise til publikum fredag kveld.

– Det blir monologer, dialoger, sketsjer og sanger, sier Overaa, og legger til at de vil bli akkompagnert av Franz von Löwensprung på piano.

– Konseptet vårt er løst og ledig. Her blir det nok en og annen huskelapp, og det er ikke sikkert at alle linjene i sangene rimer like bra. Men vi lover humor og aktualitet, sier Overaa.

Noe annet enn Jugendfest

Det er bare en uke siden gjengen bestemte seg for å begynne med «Månedsstuntet».

Noen form for annonsering har de ikke fått tid til. Overaa har likevel tro på at de skal klare å dra folk fredag, selv i konkurranse med Jugendfest.

– Jeg bruker å si at jo mer som skjer, jo bedre er det for alle parter. Konkurransen fra David Guetta er jeg ikke så veldig redd for, vi retter oss kanskje mot et litt annet publikum, flirer Overaa.

Les flere kultursaker her

Takhøyde

Hemmeligheten bak å kunne lage et show på så kort tid, mener de fire er stor takhøyde.

– Vi sier aldri ordet «nei» til hverandre og dreper ikke hverandres ideer. Om vi synes noe er litt rart, spør vi heller: «Hva mente du nå?» Da bobler kreativiteten og vi får raskt noe å le av, sier Sjøholt.