En sunnmøring i 30-årene er i Sunnmøretingrett dømt for flere tjuveri og besittelse av narkotika.

Seint om kvelden 9.mai i fjor brøt han seg inn i en bedrift på Flatholmen i Ålesund. Her samlet han en rekke gjenstander som han hadde tenkt å stjele, men da han ikke klarte å få tingene med seg dro han derfra tomhendt.

Dermed dro han tilbake to netter seinere og brøt seg inn på nytt. Denne gangen fikk han med seg flere datamaskiner, flatskjermer, en prosjektor, to mobiltelefoner og et speilreflekskamera.

I tillegg ødela han eiendeler hos firmaet for 70.000.- kroner.

Flere tjuveri

Litt seinere på året fikk han rusbehandling i Trondheim. Han fikk en sprekk og gjorde et lite raid i trønderhovedstaden for å skaffe seg penger. Blant annet brøt han seg inn i en bil og stjal en gps og ei bompengebrikke.

I mai 2014 ble han tatt for tjuvei fra en butikk på Moa.

Narkotika

I politiavhør innrømte mannne også å ha mottatt en mobiltelefon som betaling for narkotika, selv om han visste den var stjålet.

Videre innrømte han å ha kjøpt fem gram amfetamin og solgt noe av dette videre i februar. I mai fant politiet 1,3 gram amfetamin og seks rohypnol-tabletter hos mannen.

For disse lovbruddene ble mannen dømt til 75 dager i fengsel. I tillegg må han betale 70.000.- kroner i erstatning for skadeverk gjort hos firmaet på Flatholmen.

Illustrasjon Foto: Scanpix