Det sier Charlotte Gjerde som tidligere i august opprettet «Hjelpegruppe Ålesund og omegn» på Facebook.

Alt startet da hun skulle hjelpe en gravid venninne som manglet mye av det hun trengte til barnet. Responsen var enorm, og ideen om et nettverk i form av en Facebookgruppe tok form. I skrivende stund har hjelpegruppa mer enn 1.700 medlemmer.

Til nå har hjelpegruppa fått bruke kjelleren i bygningen hvor hun bor.  Nå har Gjerde fått beskjed om at de må finne seg en annen plass.

– Helst lokale

– Det vi aller helst ønsker er et lokale der folk kan komme og donere, og trengende kan komme og plukke det de trenger. Men jeg forstår om det ikke er mulig å få til, så et lager er også helt ok, forteller Gjerde.

Hun har inngått avtaler med lokale butikker hvor hun får det som er igjen av brødmat etter stengetid, og frysevarer. I tillegg er givergleden blant privatpersoner stor.

– Hele byen og rundt om donerer. Alt fra klær, mat, sko, ramser Gjerde opp.

– Mange sliter

På bare noen uker har hjelpegruppa vokst seg stor med over 1700 medlem på Facebook.

Hjelpegruppa har til nå brukt kjelleren i bygget hvor leder Charlotte Gjerde bor. Nå har de fått beskjed om at de ikke lenger kan bruke plassen. Foto: Nils Harald Ånstad

– De som sier sunnmøringer er griske burde ta en titt på gruppa. Folk gir alt mulig. Noen kommer direkte fra butikken hvor de har handla inn, andre kjøper inn alt av nye skolesaker, forteller Gjerde.

Et lager er derfor helt nødvendig for at organisasjonen skal fungere optimalt og flest mulig skal få hjelp.

– Det kan være hvor som helst, bare vi får fortsette å hjelpe.

Ifølge Gjerde har pågangen av folk som trenger støtte eksplodert siden opprettelsen av gruppa.

– Flere tør å si ifra at de sliter. Jeg har sett mye alvorlig, det er mange som sliter i denne byen.