Norwegians rute DY413 fra Ålesund til Oslo klokka 16.35, onsdag blei innstilt etter trafikkulykka på Valderøya samme ettermiddag.

- Taxien crewet tok til flyplassen var nær ved å bli truffet i smellen. Som første bil på ulykkesstedet deltok vi også i hjelpearbeidet så godt vi kunne. I sum gjorde dette at vi var så vidt skipla - eller adrenalinhøye, etter ulykka, at vi ikke følte det var forsvarlig å fly, forteller kabinsjef Vibeke Simensen i Norwegian. I tillegg til henne var også kapteinen, styrmannen og to andre kabinansatte med i taxien.

- Hadde det ikke vært for en snarrådig sjåfør, er jeg sikker på at også vi hadde blitt truffet. All ære til henne, sier Simensen, som sjøl har måttet sjukmelde seg noen dager etter ulykka.

- Jeg fikk en strekk i nakken. Ikke noe alvorlig, men nok til at jeg har måttet ta ei pause, sier hun.

Samla til debrifing

Kabinsjefen forteller videre at crewet seinere onsdag ettermiddag var samla til et oppsummeringsmøte etter hendelsen.

- Praten starta alt i taxien etter ulykka, men fortsatte på møtet, som blei holdt på flyplassen. Etter dette tok vi ei tomflyging til Oslo, sier hun.

Ifølge informasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen skulle rundt 50 passasjerer ha reist med Norwegian-ruta som blei innstilt. Disse blei booka om til neste fly, som hadde avgang klokka 19.20 samme dag.

Alvorlig for kvinne etter ulykka

To biler var involvert i ulykka på fylkesveg 658 på Valderøya, onsdag ettermiddag. I disse var det ifølge politiet tre personer.

- Den ene av bilene har kommet ut på fylkesvegen, men det er for tidlig å si om ulykka skyldes at denne har brutt vikeplikta. To personer, som satt i denne bilen er brakt til sjukehus med ambulanse, opplyste operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt etter kollisjonen. Seint onsdag kveld meldte Helse Møre og Romsdal at de to er ei kvinne i 70-åra og en mann i 80-åra. Om kvinna het det at hun har alvorlige skader, men at tilstanden er stabil. Mannens skader blei videre betegna som moderate. Også her blei tilstanden betegna som stabil.

Norwegian-crewet hjalp de involverte og dirigerte trafikken til hjelpa kom. Foto: SMP-tipser