«Lurer på hvem som finner denne flaskeposten. Kanskje den driver til et land langt vekke. Eller bare innover til meg. Jeg bor på Sula, ei lita øy utenfor Ålesund, jeg er 17 år gammel...».

På tur i to og en halv måned?

Slik starter brevet som er stukket ned i ei 1,5 liter stor brusflaske - og kasta på havet.

- Brevet er datert 15.06 i år. Dersom dette er riktig - og flaska virkelig er kasta ut på Sula, har den vært på tur langs kysten i nesten to og en halv måned, sier Magne Drågen fra Isfjorden.

Følg smp.no på Facebook

Funnet i Skorgen

Pensjonisten var nede for å se til båten sin i Skorgen, tirsdag kveld, da han fant flaskeposten.

- Den har kommet inn med floa en av de tre siste dagene. Hadde den kommet før, hadde jeg sett den, sier han, tydelig fascinert over funnet.

- Tenk at den kan drive slik langs kysten! Artig, sier han, og har mer på hjertet - utover rett og slett å ville forsøke å nå denne ukjente jenta med beskjed om at flaskeposten er funnet:

Tar utfordringa

- Lenger ned i brevet utfordres finneren til å lage en ny flaskepost og sende denne ut. «Kanskje er det jeg som finner den», skriver hun, forteller Drågen.

- Har du tenkt å sende en ny?

- Klart jeg har. Jeg er bare litt redd sørvesten skal føre flaskeposten til Isfjorden og folk tro jeg er smårår, humrer han.

- Men nå får noen av naboene vite om dette gjennom avisa, så nå vet de beskjed dersom de skulle finne den, sier finneren blidt.

Vi på vår side vil gjerne høre om det, hvis noen vet hvem avsenderen av flakskeposten er. Ta kontakt med oss på 95 400 400, 95400400@smp.no eller internett@smp.no