Berg LipidTech AS (BLT) er et familieeid selskap som ble etablert i 1993. Styreleder og daglig leder er Ståle Berg. Bedriften er med i den marine klyngen Legasea som ble etablert i Ålesund for et års tid siden.

De dyrebare fettsyrene kommer fra fisk som er fanget i norske farvann så vel som andre deler av verden. Berg Lipidtech både produserer og foredler marine oljer til ulikt formål.

Følg smp.no på Facebook

Virksomheten hadde en omsetning i fjor på 107 millioner kroner mot 120 millioner året før. Resultat etter skatt var 4,2 millioner i 2013 mot 4,1 millioner året før. Selskaper har 29 årsverk og har utvidet satsing i inneværende år,  ifølge årsmeldingen.

Virksomheten har hatt betydelig vekst de senere år. I 2008 fikk de et nytt produksjonsanlegg for omega-3-konsentrat. Det gjorde BLT i stand til å levere et bredere spekter av rensede fettsyrer for å oppfyllle kundenes krav.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Såkalte Intellectual Property Rights (IPR) , immaterielle rettigheter, er svært viktig for bedriften for å beskytte investeringer for forskning og utvikling. BLT har etablert en egen patentportefølje innen industriell foredling av marine lipider- noe som er av strategisk betydning for at selskapet skal utvide sin produktportefølje, gå inn i nye markeder og fortsette å vokse på det internasjonale markedet, ifølge virksomhetens hjemmeside.