Det begynte i det små for vel et års tid siden. Eierne til den franske bulldoggen Einar synes hunden var både morsom og rar, og bestemte seg for å lage ei dagbok på bildedelingstjenesten Instagram.

«Einarthefrenchie»

- De første månedene skjedde det ikke så mye, og til jul hadde vi kanskje 500 følgere. Men så tok det av, og nå følges «Einarthefrenchie» av nærmere 8.500 på Instagram. Vel 2.300 har trykka «like» på ei lignende side på Facebook, forteller Stian Grytten. Den tidligere radioverten på Radio Ålesund har hatt Oslo som adresse siden 2009, og eier Einar sammen med kjæresten Carl Jacob Kedja.

Jevnlig og gjerne flere ganger daglig postes nye bilder av Einar på Instagram. I lue. I hatt. Lekende. Hvilende. Kosende.

- Følgerne synes å like han like godt som vi gjør, og responsen har etterhvert blitt enormt stor. 70-100 kommentarer på hvert innlegg er ikke uvanlig, forteller Grytten.

- Hvor mye tid går det med?

- Det var dét da, sier eieren - og ler litt.

- Storparten av tida vi bruker på dette, går med til å svare på mange av kommentarene. Dette er viktig for oss, de har jo faktisk tatt seg tid til å skrive. I tillegg går det med litt tid til å planlegge og gjennomføre nye «stunt», så la oss si at vi bruker rundt én time på dette hver dag. Offisielt, sier Grytten.

Vant til viraken

Og Einar sjøl er blitt vant til viraken, får vi vite.

- Faktisk stortrives han med all oppmerksomheta. Når kameraet dukker opp vet han hva som er i emming - og gjør seg til, vel vitende om at det vanker belønning i form av en godbit for «snille gutter», forteller Stian. Når blitzlampene slukkes og dagen er over, samler hund og eierne gjerne krefter hjemme hos «farmor» i Skarbøvik.

- Einar har vært der flere ganger. Han elsker å bli med hjem til Ålesund, sier Grytten.

Det at Einar har blitt kjendis har etterhvert så mått begynt å resultere i oppdrag. I helga var han eksempelvis ambassadør for Norges største kjæle- og hobbydyrmesse  - Oslo Pet Show, i Telenor Arena.

- Som del av dette blei det trykt opp et parti t-skjorter og buttons med bilde av Einar på. Uten at det dreier seg om de helt store summene, blei disse solgt under messa. Overskuddet går til Foreningen for omplassering av dyr (FOB), forteller hundeeieren.

- De driver et viktig arbeid, som vi er glade for å kunne bidra til, sier han.