Charlotte Gjerde hørte plutselig et voldsomt leven da hun stod og sorterte varer hun skulle dele ut til folk som trenger det.

– Jeg trodde først det var noen som var kommet for å få hjelp, sier Gjerde, men da hun så ut vinduet skjønte hun fort hva som var på ferde.

Initiativtager til "Hjelpegruppa"

Gjerde var initiativtager til facebookgruppa "Hjelpegruppe Ålesund og omegn" som nå har over 2.200 medlemmer. Givergleden har vært stor, og donasjoner strømmer inn fra  butikker og privatpersoner. Gjerde bruker all sin fritid på å sortere og organisere varene i kjelleren der hun bor som skal ut til trengende familier og enkeltpersoner. Frustrasjonen var derfor ekstra stor da hun ved 14-tiden på tirsdag ble overrasket av frekke tjuver.

– Hvem har hjerte til å bryte seg inn for å forsyne seg av ting som er blitt gitt til folk som ikke har det bra?

– I sjokk

Gjerde så at en mann var i ferd med å rive opp døra med et kraftig verktøy. Mobilen lå igjen i leiligheten, og Gjerde kunne derfor ikke ringe etter hjelp. Til slutt så hun ikke annet valg enn å vise seg for tjuvene.

– Da løp de nedover gata, sier Gjerde, som da var rask med å hente vaktmesteren som kontaktet politiet, sier gjerde som forteller at hun var i sjokk mens det hele holdt på.

– Frekt innbruddsforsøk

– Politiet var heldigvis i nærheten, og kom med en gang. Etter få minutt stod de på døra og spurte om jeg kunne være med på stasjonen for å identifisere tyven. Jeg så med en gang det var han.

Politiet har pågrepet en mann, men den andre mistenkte lyktes de ikke å få tak i. Tirsdags kveld blir boligen til den pågrepne ransaka for å finne ut om han kan knyttes opp til andre forhold. Mannen skal være en kjenning av politiet. Det opplyser operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt Borge Amdam som synes det er frekt at de prøvde å bryte seg inn på høglys dag.