- Dessverre kan det føre til noen ubehagelige konsekvenser for dem dette gjelder, sier kommunikasjonssjef Anette Bonnevie Wollebæk.

Rolls-Royce tilbød frivillig sluttpakke til 350 ansatte i administrative stillinger. Bare 14 stykker meldte seg. Nå stokker Rolls-Royce kortene på nytt.

– Vi blir ikke veldig mange færre, men noen. Vi skal ikke kutte 350 stillinger.  Vi skal redusere noen administrative funksjoner, presiser hun.

– Akkurat nå holder vi på å omorganisere og slå sammen to forretningsområder til ett. To tidligere avdelinger,  et for handelsfartøymarkedet og et annet for offshoremarkedet, er nå slått sammen til Commercial Marine som ledes av John Knudsen her i Ålesund. Han skal se på hvordan organisasjonen skal se ut framover og behovet for administrative stillinger i den nye og noe slankere organisasjonen.

I tillegg har vi en del  doble funksjoner fordi vi over tid har vokst gjennom oppkjøp.  Når selskap slås sammen følger det med et ekstra  sett med avdelinger. Vi gjør som mange i leverandørindustrien nå gjør, stokker kortene på nytt og passer på at kostnadene ikke blir for høye, påpeker Bonnevie Wollebæk.

Sannsynligvis vil Rolls-Royce holde på med denne omstillingen fram til someren. Men det er ikke bare snakk om kutt.

- Vi ser på investeringsmuligheter for framtiden og trenger fortsatt mange stillinger innen engineering, drift og salg, sier kommunikasjonssjefen.

Kommunikasjonssjef Anette Bonnevie Wollebæk i Rolls-Royce