Foreldrene Sigmund Lundanes (fra Eikenosen) og Ella Engelberg (fra Ålesund) gleder seg stort over at datteren Pia Lundanes Løwe (26) og ektemannen Janick Glud Løwe (27) innkasserte VM-gull i den rumenske byen Brasov.

Brasov ligger omtrent en tre timers lang biltur unna hovedstaden Bucuresti i Romania.

Danset lenge

- Pia begynte å danse da hun var 3-4 år gammel og har lagt ned enormt med trening. Det er utrolig gøy at de lykkes etter å ha vært så målbevisst i lang tid, sier far Sigmund Lundanes til smp.no søndag kveld.

Pia skal ha begynt å konkurrere allerede da hun var ni år. Faren Sigmund befinner seg for tiden på reise i utlandet, men sier at han naturligvis har fått med seg resultatet, og er veldig glad.

Moren til Pia, Ella Engelberg, er på vei hjem til Bergen når smp.no tar kontakt.

- Dette er selvfølgelig kjempestort. De har gjort det bra opp gjennom, men jeg hadde ærlig talt ikke trodd at de skulle få VM-gull, kun ni måneder etter at de gikk over til proffklassen, sier Engelberg.

Stor prestasjon

Ifølge NRK ble paret Norges første verdensmestere i profesjonell tidans siden Kim Rygel og Cecilie Brinck klarte dette i 1991.

- Jeg og broren til Pia heiv oss på flyet og reiste nedover. Nå har vi spist en god middag og er på vei tilbake til Bergen, sier Engelberg.

Danseparet Løwe har tatt en del NM-titler og vært høyt oppe i konkurranser, men ifølge faren Sigmund Lundanes var en fjerdeplass i amatør-VM i 2012 den beste plasseringen inntil lørdag.

Seint søndag kveld kom smp.no i kontakt med Janick Glud Løwe selv.

- Vi har fått feiret litt, og ble tatt imot på Gardermoen av venner og bekjente. Det var veldig hyggelig, sier han.

Løwe forteller om uttallige treningstimer og mener at det er litt spesielt når all innsatsen kulminerer i et VM-gull.

Bagasjen kom ikke

Men oppladningen til konkurransen skal ikke ha vært optimal.

Ifølge NRK var det et stramt reiseprogram for å komme til Romania. På grunn av jobb måtte danserne ta et fly klokka 16 fra Gardermoen fredag ettermiddag.

- Pia hadde noen viktige oppgaver på jobb, slik at vi måtte ta et seint fly. Videre hadde vi to mellomlandinger og fryktet at det kunne skje noe med bagasjen, forteller Glud Løwe.

Og riktignok uteble bagasjen da de landet i Bucuresti. Paret hadde likevel tatt sine forholdsregler og pakket det meste i håndbagasjen.

- Dere ble vel kanskje litt stressa da dette skjedde rett før konkurransen?

- Vi har jobbet mye med stress og fått god veiledning fra trenerne på Olympiatoppen. I all idrett er det ting du ikke kan gjøre noe med, så man må bare bruke energien på å se framover, sier Glud Løwe.

Foto: PRIVAT