ÅLESUND (smp.no): Helse Møre og Romsdal må redusere driftsnivået med ytterligere 33,6 millioner kroner neste år, i tillegg til andre nødvendige forpliktelser. Totalt betyr det at helseforetaket har om lag 60 millioner kroner mindre til drift i 2015 enn de hadde til 2014.

- I tillegg kommer et for høyt driftsnivå for 2014. Dette betyr enda sterkere prioriteringer for hvordan vi skal bruke ressursene på en best mulig måte, skriver direktør Astrid Eidsvik i sakspapirene til dagens styremøte i Ålesund.

Kan ramme ansatte

Helse Møre og Romsdal må spare 335 millioner kroner fram mot 2020. Til NRK sier direktør Astrid Eidsvik at det vil bli store omstillinger for å få økonomien i balanse.

– Foreløpig så har vi ikke konkludert med hvor mange senger og ansatte dette vil dreie seg om. Men hvis vi tar det utfordringsbildet vi har, og gjør det om til antall stillinger, så snakker vi 200–300 ansatte, sier Eidsvik.

Det betyr nødvendigvis ikke at så mange må gå, da det finnes flere måter å spare penger på enn å kutte stillinger.

Ifølge Eidsvik må alle avdelinger og klinikker være forberedt på omstillingsprosessen.

Går mot underskudd

Helseforetaket har budsjettert med å gå 67,2 millioner kroner i overskudd i år, men ved utgangen av august ser det tvert imot ut til å gå mot et underskudd i forhold til budsjett på 66,5 millioner kroner.

Smp.no følger dagens styremøte i Ålesund og kommer tilbake med mer.