Politiet er langt på veg ferdig med å konkludere etter å ha etterforska brannen og ekspolosjonen ved Møre Bruktbildeler i Breivika i Ålesund, forrige onsdag.

Proff container

- Bensindamp har lekka ut av en container bedrifta har stående ute. Der oppbevares bensin, olje og diesel som tappes av bilene. Dette er en profesjonell container, likevel har dampen altså antent og resultetert i en eksplosjon, forteller politiførstebetjent Kurt Kim Stige ved etterforskningsavdelinga hos Ålesund politistasjon.

- Det vi foreløpig ikke kan si noe om er hvorfor dette har skjedd, legger han til.

- En real støkk

En del vrakede biler blei skadd under brannen, i tillegg har bygninga bedrifta holder til i fått en del skader utvendig.

Les også: – Vi fikk oss rett og slett en real støkk

Jeg for min del merka det alt da jeg skulle ringe etter hjelp. Jeg sleit med å treffe tastene, sa eier Gottfried Giske bare timer etter brannen.

Han var på jobb sammen med en anna mann, og fortalte at de to sto på et kontor og snakka, da det smalt.

- Smellet var kraftig, og vi gikk ut umiddelbart. Da så vi også at det brant, sa han.

Rystet flere bygninger

Det var klokka 14.18, forrige onsdag at politiet fikk melding om eksplosjon hos bedrifta, som driver med salg og gjenvinning av brukte biler og bildeler.

Les også: – Det smalt voldsomt og ristet i hele bygget

Bare kort tid etter var både brannvesen og ambulanse på stedet.

Ingen personer blei skadd, men eksplosjonen rystet flere bygninger i området og det oppstod kraftig røykutvikling fra brannen.

Brannen blei meldt slukket klokka 19 samme kveld.