Senere i kveld, onsdag vil det bli kjent hvor Høyres stortingsgruppe lander i spørsmålet om en statsgaranti til et Oslo OL i 2022. Venstre er som alle partier på Stortinget delt i synet på om det er fornuftig bruk av penger å gi 35 milliarder kroner i statsgaranti til et Oslo OL.

«Ja» på vilkår

- Det er fryktelig mye penger. Min klare forutsetning for å si ja er at det blir gjennomført et nøkternt arrangement, sier Farstad.

Følg smp.no på FacebookHan erkjenner at OL-vinden ser ut til å ha snudd, og at det nesten er blitt belastende å være distriktsrepresentant og OL-tilhenger samtidig.- Ja det er nesten blitt slik. Jeg heller sier ikke ja til OL uten forbehold, men jeg er i utgangspunktet positivt innstilt til at vi igjen påtar oss et slikt arrangement.

Hemmelig notat?

Hva Høyres gruppemøte senere i kveld faller ned på kan avgjøre skjebnen til OL-søknaden fra Oslo.  Ifølge VG eksisterer det et hemmelig notat internt i Høyre gruppen som anbefaler at partiet sier ja til en statsgaranti. I følge avisen er det flere som har reagert på innholdet i notatet og flere av Høyres representantene som har vært i tvil skal ha falt ned på et nei standpunkt.

På Mørebenken finnes det en gruppe OL-mostandere, en gruppe OL-tilhengere  og noe usikre. Høyres Elisabeth Røbekk Nørve og Helge Orten er begge klare tilhengere av et Oslo OL i 2022. Nå har også Venstres Pål Farstad falt ned på denne siden.På motsatt side står Frps Harald Tom Nesvik og Oskar Grimstad. Begge klare OL-motstandere. Med seg på nei-siden har de også Arbeiderpartiets Fredrik Holen Bjørdal, mens Aps Else-May Botten ikke vil si hva hun mener om et Oslo OL før regjeringen har lagt fram sitt syn.Senterpartiets Jenny Klinge sier også nei, etter at partiet gjennomførte en uravstemning blant sine medlemmer. I avstemningen sa et klart flertall av Sps medlemmer nei til OL i Oslo.Sunnmørsposten følger OL-debatten.

Saken oppdateres når Høyres gruppemøte er ferdig.