Forsvarer Torgeir Langva opplyser til smp.no at dommen er anket både med grunnlag i skyldspørsmålet og straffeutmålingen.

- Min klient mener at drapet skjedde uaktsomt, sier Langva.

27-åringen som har vedkjent  å ha drept Preben Mikael Dimmen (27) med en glassflaske natt til 29. oktober 2013.,  er fra Øst-Europa og flyttet til Norge i 2002. I tingretten erkjente han å ha slått Dimmen, men erkjente ikke straffskyld etter tiltalen.

Forsvareren argumenterte under rettssaken for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det mente ikke tingretten, og i mars dømte de 27-åringen til 15 års fengsel for forsettlig drap under særdeles skjerpende omstendigheter.

Forsvareren ba i tingretten om en straff på sju års fengsel.

- Det mener vi fortsatt er riktig ut fra det min klient har vedkjent, sier Langva.

I tingretten sa statsadvokat Jogeir Nogva at det var noe feigt over hele handlingen.

- Fornærmede lå i senga og sov. Det er noe brutalt og feigt i denne saken. Her er det ingen foranledning, ingen krangel, ingen provokasjon.Det er subjektivt oppfylt om hensikten har vært å forvolde en annens død. Sannsynlighetsforsett er at gjerningsmannen har innsett at det er mer sannsynlig at offeret dør, enn at han ikke dør, viser rettspraksis. Hvis gjerningsmannen innser at offeret kan dø, men han likevel utfører handlingen, er også innenfor sannsynlighsetsforsett, mente  Nogva under prosedyren i saken.