I tillegg til det helt nye møbelkonseptet Stressless YOU, har Ekornes utviklet en rekke nye produkt i Stressless sin hovedkolleksjon og en ny Svane-madrasse.

Blant annet har de utviklet ti nye modeller av Stressless-stolen, fire nye modeller av Stressless-sofaen og en helt ny tekstil- og hudkolleksjon og ny Svane-madrasse.

– Vi har aldri levert så mange nyheter samtidig, sier produktutviklingsdirektør Arve Ekornes i Ekornes.

Verdenslansering

Sammen med konsernsjef Olav Holst-Dyrnes og markedsdirektør Runar Haugen, kunne han i dag blant annet vise fram det helt nye møbelkonseptet Stressless YOU – bestående av både nye stoler og sofagrupper. Det nye konseptet skal etter hvert lanseres verden over, i rundt 2.500 butikker.

Stressless YOU har velkjent Stressless-komfort, -funksjon og -kvalitet, men henvender seg til en målgruppe med en annen designpreferanse enn de som kjøper dagens Stressless-produkt.

Design viktig

– Vi har jaktet etter ny vekst, og det nye konseptet blir rettet mot nye målgrupper som er opptatt av en ny og god kombinasjon av komfort, funksjon og design, sier markedsdirektør Runar Haugen.

Med lanseringen av Stressless YOU vil Ekornes dra nytte av styrken i Stressless-merket til å øke salget til nye målgrupper som i dag ikke kjøper Stressless. Konseptet vil også selges inn til butikker som i dag ikke selger Stressless.

Stolene og sofaene har et annet uttrykk enn Stressless-produktene i hovedkolleksjonen – blant annet med understell i aluminium og forskjellige puter. Konseptet lanseres nå i oktober i  Skandinavia, i Sentral-Europa i desember og i juli neste år for det amerikanske markedet.

Store forventninger

Den nye Ekornessjefen Olav Holst-Dyrnes synes det er kjekt å komme inn i Ekornes på et tidspunkt med så mange nylanseringer.

– Vi har store forventninger til at det nye konseptet blir en suksess. Med de mange nye produktene har vi også en større bredde i kolleksjonen – og som retter seg mot både nye og eksisterende kunder. De nye produktene skal være med på å økte omsetningen, og så skal vi fortsette å jobbe med å bedre driftsmarginene våre, sier Holst-Dyrnes.

Nytt patent

Av andre nyheter har Ekornes utviklet ny design på understell og puter i Stressless hovedkolleksjonen. De har også utviklet en ny funksjon som gir en ekstra dimensjon til komfortopplevelsen – BalanceAdapt – der stol- og sofaryggen vipper og finner sitt naturlige balansepunkt.

– Her setter vi en ny standard for komfort, og når vi nå nylig lanserte dette i USA, var stemningen fantastisk. I løpet av tretti år har jeg ikke opplevd maken til entusiasme, sier Arve Ekornes.

Ekornes har også utviklet produktfamilier, og der Stressless-stoler og -sofaer passer sammen. Moderne retro er et av uttrykkene som nå lanseres.

Stressless er det mest kjente møbelmerket i Europa og mer enn 85 millioner personer kjenner Stressless.

Ifølge Arve Ekornes har de satt en ny standard for komfort med den nye BalansAdapt-funksjonen. Foto: June R. Johansen